Friday, August 31, 2012

rüya'nın sevdiği ilk kitaplar

bir ay sonra 2 yaşına basacak olan rüya'nın, kendisine abisinden kalanlara ilaveten ona hamile kaldığımı öğrendikten sonra almaya başladıklarımla birlikte çok ama gerçekten çok sayıda kitabı var çünkü ben okul öncesi kitaplara dayanamıyorum. "cem'den çok kitap kaldı rüya'ya artık ona kitap almayacağım" demiş olsam da, olmadı, olmuyor, hala alıyorum ve biliyorum ki görüp beğendiğim kitapları almaya bundan sonra da devam edeceğim.

 

rüya kitaplara meraklı, buna seviniyorum. sebebi abisini yaz boyunca bol bol okurken görmüş olması olabilir, kitaplarına odasındaki kitaplıktan istediği zaman alıp bakabiliyor olması olabilir. sebep her neyse rüya son günlerde evde elinde kitapla gezmeyi alışkanlık haline getirdi. işte rüya'nın en sevdiği, döne döne okuttuğu (ben okumaktansa hikayeyi resimleri göstererek anlatmayı tercih ediyorum), oturup kendi kendine resimlerine baktığı ve gün boyu elinden düşürmediği için eskittiği iki kitap:


ilki, biskii adam. hikayesi rüya'ya çok heyecanlı geliyor. herkesten kaçmayı başaran ama sonunda kurnaz tilkiye yem olan bisküvi adam. hikayenin onun yaşına daha uygun olan başka bir versiyonu da olmasına rağmen rüya'nın favorisi bu kitap. doğrusu bence de bu diğerinden daha güzel çünkü hem daha çok sayfası var, hem de resimleri daha güzel.



ikincisi ise henüz öyküsüne vakıf olamadığı ayşegül bale yapıyor. bu kitap çocukken benim de en sevdiğimdi ama ben ondan 3-4 yaş büyüktüm o zamanlar. rüya için bu kitabın adı ayşe. resimlere bakarken onun bale yaptığını değil şarkı söylediğini, bazen de dans ettiğini söylüyor. bu kitabın rüya'nın, benim ve pek çok kız çocuğunun en sevdiği kitaplardan biri olmasının bir sırrı var ama ne?

16 comments:

yaban said...

aysegul hk birdolapkitap'ta bir elestiri okumustum belli bir hikaye kurgusunun olmaması filan,, benim de cok sevdiğim kitaplardandı ama gerceke resimlerine bakmayi daha cok seviyordum.. aysegul bezelye ayikliyor diye bir kitap var mi, aklimda sadece kitap kapagi kaldi ama simdi dusununce ne kadar sacma geliyor, butun kitap boyunca bezelye ayiklayan aysegul..

*
dedemiz bir ay sonra yanimiza geliyor ben de getirmesi icin siparis edecegim kitaplari arastirirken bayagi okul oncesi kitap bakindim.. yaptigim listeye bakinca tekin hangi kutuphaneye yonetici oldugumu sordu.. ben de kendimi kitap konusunda kaybediyorum maalesef.. ya da belki de iyi ki..

yasemin said...

bence iyi ki :)

Unknown said...

yase biliyor musun denizin de döne dolana okuyup okuttuğu kitap bisküvi adam! ne hoş tesadüf!

Gonca said...

Kitap tavsiyelerini dort gozle bekliyorum. Yurtdisinda yasayip da Turkce kitaplari gonlunce rafinda inceleyemeyenler icin hayat kurtarici oluyor. Yaban, sen de listeni paylasabilir misin? Benim de 20 aylik bir kizim var Ela Ruya, kitaplara bayiliyor. 8 yasindaki ablamizdan kalan kitaplarimiz var ama yakinda minige hitap edecek kitaplardan ideefixe' den ismarlamak istiyorum.
Sevgiler,
Gonca

nükhet yıldız said...

ben de kitaplığı sorucam yasemincim yaaa :) bayılıyorum bu kitaplık düzenine ve hala bi yerde satıldığını görmedim! siz nerden buldunuz, yoksa yaptırdınız mı? dostçakalın... (nükhet: 2 çocuk anası :))

yasemin said...

ışıl, aylardır her gün seni arayacağım... döndünüz mü? görüşelim.

gonca, ilk aklıma gelenleri burada sana yazıvereyim sonra zamanla yeni postlar eklerim inşallah.

türkçeleri yok ama oliver jeffers'in bütün kitaplarını alabilirsin. ayşegülleri ben seri olarak alıp tamamlamak istiyorum. şu anda hepsi yok.

* en son oliver diye bir kitap aldım, şahane tek kelimeyle. ona tek bir post ayırmak istiyorum. http://www.dr.com.tr/Kitap/Oliver/Birgitta-Sif/Cocuk-ve-Genclik/Okul-Oncesi-6-Ay-5-Yas/Masal/urunno=0000000410510

* charlie ve lola kitapları türkçeleştirildi, onları öneririm. bende de hepsi yok, hemen almam lazım ;)

* kitapkurdu lily

* mevsimlere güzelleme

* çivi çorbası

* damdaki inek

bunlari d&r web sitesinde görebilirsin.

sevgilerimle




yasemin said...

merhaba nükhet,

evet yaptırdım, fusundefne.blogspot'ta gorup beğenmiştim ben de. kullanışlı, çocuk istediği kitabı görüp alıyor, kitap kapakları sergilenebiliyor vs. ama kapladığı yer de az değil. bir arkadaşım bende görüp yaptırdı ama önceden ölçmediği için kızının odasına sığdıramadı başka odaya koymak zorunda kaldı. tabii ölçüleri odaya göre yaptırılırsa sorun yaşanmaz.

selamlar.

Anonymous said...

Ayşegül serisinden galiba beş kitabım eksik. Bu balerinli kitaptan biri Fransızca olmak üzere iki, hatta galiba üç tane var, halbuki sevdiğim bir kitap değil. En çok Ayşegül Çiçek Bayramı'yla Ayşegül Hasta'yı seviyorum. Geçen gün YKY'da Ayşegül kitaplarını açıp resimlerine baktım; eskiden ölüp bittiğim resimlerin artık bana pek bir şey dememesine üzüldüm.

füsfüs said...

ayşegülleri ne çok severdim, keşke saklasaydım diyorum hep. yeniden basıldı evet ama eskilerin havası başkaydı sanki. bu arada bu bale yapıyora bayıldım. alacağım en kısa zamanda. bir de kitaplığın üstüne raf ne kadar güzel olmuş. çaldım fikri:))

Gonca said...

Cok tesekkurler Yasemin, onerilerini ekledim listeme.

yaban said...

Gonca, ben de çeviri kitaplar alsam da Türk yazarları daha çok tercih etmeye çalışıyorum. Feridun Oral, Sara Şahinkanat, Ayla Çınaroğlu, Tülin Kozikoğlu, Arslan Sayman, Gülbin Baltacıoğlu listemdeki yazarlar.

barisingunlugu said...

Benim oglum 2,5 yasında, o kitapları çok seviyor ben de ona kitap almayı çok seviyorum. Bisküvi adamı ben de almak istiyordum, ama yaşına göre fazla mı gelir acaba diye merak ediyordum, sizin paylaşımınızdan sonra almaya karar verdim. Teşekkürler paylaşım için. bu arada blogunuzu ve paylaşımlarınızı çok beğendim.bundan sonra takipteyim.bize de beklerim...

yasemin said...

yaban neden türk yazarları daha çok tercih etmeye çalışıyorsun? merakımdan sordum. mevsimlere güzellemeye br bak, ben çok beğendim.

jumbo boy çöp torbasına koyup (toz tutmasın diye öyle yaptım) üst dolaba kaldırdığımız resimli çocuk kitaplarını artık indireceğim. nereye yerleştireceğim bir muamma, odaya bir kitaplık gerekecek. rüya eskiterek, kapakları kırarak falan da olsa çok bakmaya başladı kitaplara ama halen bale ve bisküvi çok revaçta.

yaban said...

evet mevsimlere guzelleme'yi ben de cok merak ediyorum ama herhalde beklemem gerekecek,, tekin'e kalirsa bu kadar cok kitap almamiz mantiksiz ve sanirim hakli, sanirim yaban'a degil kendime kitap aliyorum,, elbette sonunda kitaplari okuyacak ama belki simdi acelesi yok, belki biraz daha bekleyebiliriz,,
neden turk yazarlar? cunku turkce kitap almak icin bakiyorum zaten turkce kitap sitelerine, kitapcilara filan,, yaban hollandaca okuyacak ve yazacak ilerde,, o yuzden evde turkce kitaplar olmasi sart gibi geliyor bana,, ve ceviri kitaplari burada kutuphanede de bulurum herhalde diye dusundugum icin onceligim turk yazarlar,, ama ceviri kitap da alirim,, ozellikle cevirisi ovulen, cevirmeni guzel kitaplar,,

yasemin said...

tabi canım, çocuk bahane ben de kendime alıyorum :)

Unknown said...

çivi çorbası harika bir kitap. artık unuttuğumuz insan sıcaklığının ne mucizelere kadir olduğunu gösteriyor insana. nasıl birbirimizin aynasıyız gösteriyor. ben çok etkilendim.