Thursday, November 8, 2012

kauwboy



buraya taşındığımızdan beri yani yaklaşık bir yıldır cem'i okuldan ben alıyorum. daha doğrusu, yağmur çamur, kar, öğle uykusu demeden rüya ile birlikte gidiyoruz okula. okul çıkışı bazen bir iki arkadaşıyla birlikte, bazen de üç kişilik çekirdek kadromuzla önce yakındaki fırında ikindi kahvaltısı, oradan her gün değilse de gün aşırı, yolun hemen karşısındaki organik/doğal ürünler dükkanı, sonra da hemen yan komşusu dvdciden yeni filmlere bakıp 20-30 metre ilerdeki parka koşuyoruz. büyük şans ve kolaylık benim için, okul, fırın, organikçi, dvdci ve çocuk parkı 100 metrelik bir hat üzerinde sıralanmış durumda.


bugün son dvdci ziyaretimizde hakkında bir şey bilmeden sadece afişine bakarak seçtiğim içten ve etkileyici hollanda filmi kauwboy'u tavsiye etmek istiyorum. izlerken öykünün geçtiği evin civarını arkadaşlarımızın evlerinin bulunduğu bölgeye benzetip burası hollanda demiştim, hakikaten de öyleymiş. filmdeki çocuk cem'den 2 yaş büyük olunca izlerken düşünmeden edemiyor insan: cem olsaydı burada ne yapardı? ve tabii böyle olunca daha da dokunaklı geliyor olan bitenler, ağlayarak bitirdim filmi. umut dolu bir film olmasına rağmen.


çocuğun oyunculuğu bizim buralarda görmeye alıştığımız kör gözüm parmağına oyunculuklara ders olabilecek nitelikte. kuş ile çocuğun dostluğunu, bir çocuğun iç dünyasını ve daha fazlasını görmek için bu filmi izleyin.

7 comments:

Kuskus said...

ne kadar güzel bir afiş, film çok ilgimi çekti..

yasemin said...

merhaba kuskus,

internette izlemek için link baktım, göremedim ama mutlaka vardır. ben yeterince aramadım. youtube'dan parça parça izleme imkanın var istersen, onu gördüm. umarım bulur izlersin.

Kuskus said...

teşekkürler, buldum izlemeye de başladım :)

Ayşe'nin Kozası said...

Ben de dün kadıköydeydim,sizin tarifinizle dvd ciyi aradım hani the end e gelmeden yolun solunda pasaj içindekini...bulamadım ama yanımda ki kayınvalidem "kim tarif etti"diye sorunca hiç tereddütsüz "bir arkadaş" diyiverdim...

Ayşe'nin Kozası said...

Yazdığım yorumu okuyunca utandım
yayınlamazsanız sevinirim..

Anonymous said...

http://anorakmagazine.com/

Yasemin, şuna bir baksana. Ben bayıldım.

Anonymous said...

sonunda köpekler gibi ağladım bu filmin ben. blogda bile yayınladım dayanamadım sonunda.