Wednesday, January 2, 2013

2012'de izlediğim en iyi 10 film

sıralama yapmadım ama en tepeye, yılın son günlerinde izlediğim bu filmi koyarım.

yeniyıla girerken yapılan listelerden aldığım ilhamla 2012'de izlediğim filmlerden en iyi 10 listesi yaptım. geçtiğimiz yıl 125 tane film izlemişim, aşağıdaki listeyi yaparken yalnızca 2012 yapımı olan ya da 2012'de gösterime giren (festivallerde ve vizyonda) filmleri dikkate aldım. herhangi bir sıralama yapmadan işte isimleri aklıma geldiği şekilde izlediğim en iyi 10 film*:

* take this waltz 
* aşk
* yeraltı
* take shelter
* tepenin ardı
* oslo, 31 august
* barbara
* into the abyss
* kauwboy
* kırışıklıklar

sizin geçen yıl izleyip beğendiğiniz filmler hangileri?

* filmlere tıklarsanız imdb sayfalarına gidebilirsiniz.

10 comments:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... said...

Vallahi 74 film seyrederek kendi açımdan verimli bir yıl oldu.Blogumda gadget'lerde görebilirsiniz filmlerimi:)
Bu arada Aşk filmi benim de son izlediğim filmlerdendi, çok etkileyici buldum...
Güzel günler dilerim:)

şadan said...

yasemin,
aşk'ı dün izledim, hala etkisindeyim. yapım veya gösterim yılına bakmaksızın geçen yıl izleyip sevdiklerim, aklıma ilk gelenler:
tepenin ardı
çoğunluk
bir zamanlar anadolu'da
take this waltz
paris manhattan
tree of life
sert rüzgarlar

polente said...

amanın 125 film süper sayı, ben gayet amnezik bir kişilik olduğumdan kasım'dan önce bir şey izledim mi onu bile hatırlamıyorum, dolayısı ile yılın 10 filmini listelemek benim için çok zor. Ama bu yıl izlediklerimi tek tek yazacağım, sırf sene sonun da aa bunu da mı izlemişim demek için.

yasemin said...

polente, ben imdbde listelemeye başladım ya bu yıl ordan biliyorum. skor için izledim gibi oldu yazınca. aslında böbürleniyorum bi yandan, uykudan kırptıklarımla :p e, hani sen de imdbde tutacaktın filmlerini?

yasemin said...

filmlerine baktım baykuş gözüyle :)

şadan, aşk'ı sinemada izlediysen kıskanıcam seni. ben evde izledim :( paris manhattan'ı da daha geçen hafta izledim ama baydı beni ya, hiç değilse sonunda woody allen'ı gördük dedim. listendeki diğer filmler benim de çok sevdiğim filmler. tree of life mesela bugün yeniden elimden geçti de bir daha oturup izlesem dedim. bir de kevin vardı ama onu geçen yılın sonunda izlemişim.

polente said...

Gayet haklısın böbürlenmek te. Ben iki tane izleyince bile havam değişiyor, uyumadım izledim diye geziyorum gün boyu. Bu sabah ilk iş Imdb listesine gidip yeni filmlerimi işaretledim, kitaplar için de liste tutucam. Sırf bu yüzden bile yıl daha heyecanlı gelmeye başladı.

füs said...

way be 125 film ha, bravo yasmin:) sen bu imdb listesini bana da göndermiştin ama ben tembellikten yapmadım, kaç tane film seyrettim bilemiyorum?
ilk aklıma gelenler take this waltz ve animasyon filmi mutluluğa boya beni...
aşk'a festivalde bilet alıp gidememiştim(şaşırdık mı?:) ilk fırsatta seyretmek istediğim yeraltı ve tepenin ardı'nı da listende görünce iyice meraklandım bu filmlere...
geçen seneyi geçiyorum ama bu sene 2 film izleyerek seneye iddialı bir başlangıç yaptım sanırım:) anna karenina ve pi'nin hayatı, detayları bloga yazarım...

yasemin said...

fusun o gun biz senle bulustuk sen asktan cikmistin ortasinda nasi cikarsin bu filmden abicim onu dusunuyorum kac gundur

not/ turkce karakter sorunsali bas gosterdi ve duzeltemiyorum noktalama falan ondan yok

füs said...

yok o iş karışık biras, benim 2 filmim vardı o gün, aşk karambole geldi, bir sonraki filmi seyredebildim. detayı görüştüğümüzde anlatırım. o zamana kadar filmi de seyredeyim...

yasemin said...

aa tamam bak sana ayirdigim filmler var daha
bundan sonrakileri bi arkadasa soz verdim ama seninkiler beklemede bi gorussek
haftaya degil haftaya annam geliyor ayarlayabilirim yaz ajandaya demeti mi olur neresi olursa artik