Tuesday, May 21, 2013

tekamül

uzunçorap.com arşivinde dolanırken cem mumcu ile yapılan röportaja rastladım. baştan sona okumanızı öneririm.

geçen hafta rüya okula alışmaya çalışırken okuldan ararlarsa diye okul civarında beklemedeydim. herhangi bir işe koşturmadan sakince beklerken çocukluğumu, anaokuluna başladığım günleri, çocuklarımı, anneliği enine boyuna düşündüm ve çocukları büyütmenin insanda yarattığı tekamülü farkettim. röportajdan aşağıdaki paragrafı bu nedenle alıntılıyorum:

8 comments:

Anonymous said...

Bu post'unla beni önceden sadece adını duyduğum Cem Mumcu'yla tanıştırmış oldun diyebilirim. Resmen mesai gibi bir buçuk saat adamı araştırdım. Söylediği pek çok şeyden de çok etkilendim. Bari alıp bir kitabını okuyayım. Okuduysan, önerebileceğin bir kitabı var mı?

yasemin said...

müge, okuduğum bir kitabı yok. benim ilgimi çekenler terapi şeysi ve kendine bakma kitabı oldu.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Kendine-Bakma-Kitabi/Cem-Mumcu/Edebiyat/Deneme-Yazin/urunno=0000000356363

özden said...

ben uzunçorap'ı baya düzenli okuyorum. çok güzel yazılar oluyor. cem mumcu'nun bu yazısını da okumuştum ve buraya aldığın kısım benim de hoşuma gitmişti. insanın çocuğuyla olan ilişkisini çok güzel koyuyor ortaya ve sanırım kaçıp gittiğimiz sürece büyüyemeyeceğimiz kısmı da beni etkiledi :)

kendisini facebookdan takip ediyorum (ben daha twittera bulaşmadım) arada hoş tespiter yapıyor bir de güzel şarkılar paylaşıyor :)

yasemin said...

özden bense feys'e bulaşmadım :) ama 7-8 aydır twitter'dayım.

uzunçorap'a ilk dikkatimi çekenlerden biri sendin zaten. sizden gelenleri okudukça düzenli okusam ya deyip sonra yine okumuyordum. şimdi arşiv turlarına başladım. her gün bakamasam bile güzel yazı ve röp.lar için arada arşivde gezerim bundan sonra.

tevekkül konusu okulda bekleme seansları sırasında daldığım düşünceler sırasında doğmuştu sonra arkadaşlarıma bir çocuk daha lazım bize, tekamülü hızlandırıyorlar diye şaka yaptım. derken bunu okudum. röp. bütün olarak güzel de burası daha güzel :) sen bana yine sevdiğin yazıların linkini gönderir misin çünkü ben okuyacağım deyip yine ihmal edebilirim.

özden said...

seve seve gönderirim :) bu arada sana bir mail atmıştım. onu gördün mü?

yasemin said...

evet, cevap yazamadım çünkü bu fotoları daha önce gördüğümü hatırladım sanki ama çok uzun süre önce görmüştüm ve yine sen mi yollamıştın? yoksa yeniden mi taşındılar? onu düşünüyordum ama cevabını bulamıyordum :) bi eski maillere bakıp konuyu aydınlığa kavuşturmaya çalışayım.

yasemin said...

buldum buldum, 2 sene önce kuzenim yollamış aynı linki. sana da forwardladım.

terspabuclar said...

güzeldi bi öğle sonramı bu yazı aldı ama değerdi