Wednesday, June 5, 2013

Yaşadığının farkında olmak için iyi bak (Yankı Yazgan)

yankı yazgan'ı ortaokul yıllarımdan beri takip ediyorum. 25 sene olmuş, az değil. iyi ki daha geç değil, tam büyümeye başladığım yıllarda çıkmış karşıma. yol gösterenimin olmadığı, hayatı, kendimi ve insanları anlamak için gerçekten istekli ve meraklı olduğum çok yalnız yaşlarımda hevesle beklerdim yazılarını. onu önce cumhuriyet bilim teknik'teki çizgi ve yazılarından, sonra kitaplarından, derken internetten; twitter, blog, web sitesi ve gazete yazılarından takip ederek çok şey öğrendim. bunun için ona minnettarım. seçim bana bırakılmış olsaydı, meslek seçimime kadar etkilemiş olacaktı hayatımı. 


*

"...
Hayatın sadece bizi rahatsız etmeyecek, hayata ilişkin hipotezlerimizi destekleyecek kısmına bakıp gerisini görmezden gelmek alışkanlığı iktidardakiler veya güçlüler ile sınırlı değildir. Kendi bakış açılarımızda da bu kendini haklı çıkartma ‘refleksini’ yakalayabiliriz. Dünyaya karşımıza ne çıkarsa görmek ve incelemek (ve bir süreliğine de olsa öylece ‘kabullenmek’) üzere baktığımızda, kalıcı olanı görebilir, rahatsız edici ya da korkutucu olanların o hallerinin bekleyebildiğimiz ve dayanabildiğimiz ölçüde öylece geçip gittiğini fark ederiz."


1 comment:

Etkaca said...

kesinlikle,herkes bir şekilde hükümetin tavrını diretmesini öyle yada böyle karşısında durduğu şeye karşı uyguluyor aslında,ama görmezden gelmek rahatlatıyor seslerini yükselttiriyor insanlara,ne yazık..bende Cemil Meriçin yıllar öncesinde yazığı bir yazıyı paylaşmıştım,okumak isterseniz http://etkaca.blogspot.com/2013/06/kitaptan-degil-kitapszlktan-korkmal.html