Friday, July 26, 2013

haftasonu önerisi :: camille claudel, 1915

camille claudel, 1915

camille claudel rolünde binoche, yönetmen bruno dumont. 

bugün, en geç yarın gideceğim. festivalde bilet bulunamayan filmlerdendi. tek sinemada gösterime girmiş, beyoğlu sineması'nda. beyoğlu sineması'na, hala güzel filmler gösteriliyorken gitmezsek sonra yıkıyorlar diye ağlarız.

seanslar:
12:15 14:30 16:45 19:00 21:15

*

6 comments:

Anonymous said...

Yasemin, zorlu nakliyat cok iyi cikti, onerin icin sana tesekkur etmek isterim. Bu film cok sevdigim iki ismi biraraya getiriyor camille claudel ve juliette binoche!!! Pariste rodinin nefissss bir muzesi vardir, burada camille in de eserleri var. Doyamamistim seyretmeye, buyuk buyuk bir yetenek ama baskin karakterli bir dehanin golgesinde kalmis bir hayat, festivalde gorur gormez gitmek istemis ama uygun seans bulamamistim, simdi de ev yerlestirme derdinden gidemiyorum seyredince yorumunu merak ediyorum...

Figen

yasemin said...

sevindim figen.

filmi beğendim. yoğun ve acı bir film. camille claudel'in bir yılına odaklanıyor. film sevdiğim üç ismi getiriyor bir araya +bruno dumont :) ilk izlediğim filmi humanite idi, çarpılmıştım.
http://www.imdb.com/title/tt0197569/

rodin müzesi'ni gördüm. biyografisinden (afa) ve sophie marceau'nun oynadığı filmden sonra rodin'den çok onu merak etmiştim. aslen çok fazla müze gezebilen biri değilim, paris'te gittiğim tek müze de rodin olmuştu galiba.

yasemin said...

dumont'un ilk izlediğim filminin adını düzelteyim :) L'humanité

Anonymous said...

Yonetmen takip edebilmek ne guzel, benim film zevkim daha random. binoche'un kopru ustu asiklari ve mavi'nin yeri baskadir bende mesela, L'humanite yi de izlemek isterim ilk firsatta.

Evi toplarken butun enerjimi bitirmisim, yerlesmeye halim kalmadi kolilerle bakisip duruyoruz, varsa verecegin tuyo su an makbule gecer!! 10 adimda ev duzeni olusturma...

Figen

yasemin said...

mavi evet mavi.

ev konusunda tam adamına sordun. ben işi pek çok şeyi arkadaşlara ve freecycle'dan ihtiyacı olanlara vererek çözmeye çalışmıştım ama tabii onlarca koliyi de açıp yerleştirmek zorunda kalmıştım. gücüm tükenene kadar. sonunda da yorgunluktan orta kulak vs. kötü bir gribe yakalanmıştım. o yüzden sana önerim biraz enerji depolayana kadar dinlenmen :) ev biraz dağınık kalsın, acelesi yok!

Anonymous said...

Ben de kendim freecycle yaptim, kanepe, bir kisim beyaz esya ve tonla ivir zivir oyuncak kiyafet kap kacagii bir tanidiga verdim adamcagiz esyalara bakip " e o zaman ben memleketten bizimkileri getireyim" dedigi anki mutlulugumu anlatamam. Senin bar taburelerini vermekle ilgili bir yazin vardi, "esyalarin yerindeki bosluga bakip onu simdi kullananlari dusunerek mutlu olmak". Bir kisim cocuk kitaplari ve kendi kitaplarimi da yeni acilan bir okulun kitapligina gondericem. Bu kitap konusunda bencilligimi atamadim ustumden " universitede okumustum, aa bunu bir daha okurum, kerem bunu okur artik ,..." diye diye az ayirdim, simdi yerlestirirken bir tur daha ( daha bonkor ve detoxcu bir yaklasimla) daha fazla kitap gondericem.