Wednesday, October 30, 2013

pasaklı ve diğer yaramazlar


pasaklı ve diğer yaramazlar, rüya ile son günlerde sıkça okuduğumuz komik bir kitap. pasaklı, benekli ve çomar adlarındaki üç yaramaz köpekten üç farklı macera. rüya en çok sonuncu hikayeyi seviyor, temizlik hastası şükufe teyze'nin pasaklı'yı temizleyeceğim derken dünyanın en pasaklı kadını haline gelişinin hikayesini.

biliyorsunuz rüya'nın yaşındaki çocuklar (grubu biraz genişleterek söyleyeyim, 3-4-5 yaşlarındakiler) aynı kitabı defalarca dinlemeyi seviyorlar. ben de burada sadece tekrar tekrar okumaktan bıkmadığım kitaplara yer veriyorum. evde okumaktan fenalık gelen kitapları sonra yeniden ortaya çıkarmak üzere bir süreliğine göz önünden kaldırıyorum, bu kitap hep kitaplıkta duranlardan biri. siz de 3-6 yaş arasındaki çocuklarınızla severek okursunuz diye tahmin ediyorum. yayınevinin ilk okuma kitaplarım serisinden çıkan kitap, okumaya yeni başlayanlar için de kısa cümleleriyle uygun bir seçim.

2 comments:

polente said...

Yasemin,

bisküvi adam kadar mı metin? Ömer'in okunduğunda dinledikleri o uzunlukta olanlar hep, geri kalanları hızlıca ve epey kısaltarak anlatmak gerekiyor, biz de Tansu'yla sürekli farklı farklı anlattığımızdan arada Ömer'den papara yiyoruz, sabit metinli kısa ve ilgisini çekebilecek kitap lazım bana.

yasemin said...

bu olur bence. 3 farklı öykü. hepsi köpekli, kısa ve maceralı olduğu için ilgisini çeker diye tahmin ediyorum.

bugün tavuklar karanlıkta göremez diye bir kitap gördüm, okumadım ama resimleri baya güzeldi. ben almadım artık rüya'ya hiç kitap almamayı planlıyorum kimbilir kaçıncı defa. ömer tavukları da seviyor ya sevebilir bunu da.

baktım, şöyle bir link var:

http://yagizlahayat.wordpress.com/2013/07/16/tavuklar-karanlikta-goremez/