Wednesday, November 13, 2013

bu hafta

bu filmi gördüm. film kafamda dönmeye devam ediyor. ah mine'l-aşk.



başka sinema'yı duydunuz değil mi? beyoğlu sineması'nın fuayesi bugünlerde başka sinema sayesinde festivallerdeki gibi kalabalık. bu da bir nevi festival. bu ay hayatboyu ön gösterimine ve adele'e (mavi en sıcak renktir) gittim. bir de frances ha'ya gitmek istiyorum, umarım devam eder. aralık ayı programı da gayet sevindirici. takip edin, kaçırmayın. anadolu yakasında iki sinemada ve ankara'da da var.

... İstanbul’da üç, Ankara’da bir salon olarak faaliyete giren oluşum, her şeyden önce festivallerde hıncahınç dolan fakat piyasa gösterimlerinde nedense ışıltısı sönen ilginç küçük filmlerin, farklı hikayelerin, dev yapımlarla yarışamayacak yapımların pırıltısının yaşamasını sağlayacak... fatih özgüven/asgari seyirci mutluluğu...


bu kitabı hayal ettiğim gibi bir oturuşta olmasa da okudum ve yazarın yeni kitabını beklemeye başladım. yalçın tosun'un öykülerindeki tekinsiz havayı seviyorum.



kapağından etkilenerek aldığım büyükler ölünce toprağa gömülür'ün sonuna geldim. kapağının vaadettiği kadar iyi bir kitap. '60larda eskişehir'de yaşayan cem yaşlarında bir çocuğun gözünden aile ve hayat. kimileri çocukluğa özenir; ne güzel, dertsiz tasasız bir dönem der, öyle mi gerçekten? ben hiç özlemem hatta çocukluğumu hatırlamak bile istemem. çocuk olmak kolay bir şey değil.



arkadaşımın gönderdiği link sayesinde çok güzel bir blog keşfettim: okuyan kadınlar.


10 comments:

yeliz said...

Yalçın Tosunun öykülerini ben de çok seviyorum bu kitabı da listemde, senden de okuduktan sonra artık gönül rahatlığıyla alabilirim. Diğer kitap da ilginç geliyor kulağa. Başka sinemayı Sinema dergisinde okudum sanırım, özellikle bu film çok ilgimi çekmişti.
Linke tıklamadan bir yorum bırakıp kaçayım dedim. değerli öneriler için teşekkürler

Nihal said...

Kitapları hemen not aldım,gelecek seneler içinde okumaya niyetim var:)
İdefix sanal kitap fuarı ne zaman başlıyor haberin var mı? Tüyap bana epey uzak bu sene...

Ayşe'nin Kozası said...

Yalçın Tosun'u sizin tavsiyenizle
tanıdım,anne baba ve diğer ölümcül şeyler,peruk gibi hüzünlü ve son kitabı dokunma derslerini bir solukta okudum,kitap fuarına gidip kitaplarımı imzalatmak istedim gidemedim,dün bizim burada ki bir kafeye geldi yine gidemedim...

özden said...

istanbul'dan ayrılmak istemediğim zamanlarda tek derdim sinemalarıydı:) haksız da değilmişim, gelmiyor böyle güzel filmler bizim kasabaya.

yasemin said...

nihal servise biniyor musun? şu sıralar anca orada okuyabilirsin sanıyorum :) okuyan kadınlar linki için çok teşekkür ederim, görünce beni hatırlaman ayrıca hoşuma gitti :) idefix'i bilmiyorum ama d&r başlamış galiba -zaten artık ikisi aynı holdingin oldu-ya da bazı yayınevlerinde iyi indirimler yapmışlardı son baktığımda. ben bu yıl iki defa gittim tüyap'a söylemesi ayıp :p ilki kendime, ikincisi cem için. yorgunluktan öldüm yalnız. sanal fuar indirimleri daha fazla ama ben bu yılki kotamı tüyap'ta abartmadan doldurdum. sanal fuarlara hiç bak(a)mayacağım.

yasemin said...

Ayşe'nin Kozası benim de fuara gittiğim günlere denk gelmedi imzası. eskiden imza günlerini hiç önemsemezdim ama bu yıl nedense ilgi duymaya başladım hatta rüya için ilerde okuyacağı iki kitabı yazarlarına imzalattık.

yasemin said...

özden, bundan sonra sizin kasabaya gelen filmlere de bakacağım unutmazsam =) mavi yasemin oynamadı mı hala? ben buradaki ikinci haftasında orda oynadığını görmüş gibiydim ya, 1 hafta durup kalktı mı yoksa seyirci yokluğundan? sinema önemli gerçekten de.

yasemin said...

yeliz, ne güzel y.tosun'un okumadığın bir kitabı var şu anda. bugün arkadaşıma üç kitabını birden verirken onun yerinde olmak istedim. kitapları sadece bir defa ilk kez okuyabiliyoruz maalesef :p

özden said...

cuma günleri kontrol ederim genelde filmleri ama hiç rastlamadım. belki de dediğin gibi bir hafta oynayıp kalkmış olabilir. ya da acaba kontrol ettiğim internet sitesinden şüphe mi etmeliyim? bak o da olabilir...

yasemin said...

ben vizyonu burdan takip ediyorum:

http://www.sinemalar.com/filmler/vizyondaki/Eskisehir