Thursday, November 28, 2013

hafta içi yıldız parkı






yıldız parkı eve yakın. bir sürü sincap var, diplerine kadar gitmezseniz kaçmıyorlar, öyle rahatlar. koşuşturmalı geçen haftalardan sonra orman havasıyla sonbahar renklerinin üzerimizdeki sakinleştirici etkisi. yorgunluğu bahane edip üşenmeyelim, daha sık gelelim bundan sonra.

acıkınca malta köşkü'ne yürüdük. birer kase çorba ve ortak zeytinyağlı tabağı onur'la bana yetti. rüya için de ayrı bir zeytinyağlı tabağı. rüya tabaktakilerin neredeyse tümünü tek başına mideye indirdi. bugün iyice emin oldum, rüya soğuk yemekleri diğer yemeklerden daha fazla seviyor. cem ise tam tersi, ben sırf bu yüzden rüya'nın da hep cem gibi sıcak, bakliyat ağırlıklı yemekleri seveceğini düşünürdüm.

yıldız'a dönersek, oraya son gittiğimizde günlerden pazardı, parkın her yerinde gelin, damat ve fotoğrafçılar vardı. bugünse ortalık bomboştu, kuş sesleri dışında her yer sessiz, sakindi. sincaplar ve ağaçlar bir günlüğüne bizimdi. bu serin çarşamba gününü yıldız parkı'nda geçirmek, orada kitap okumak, çay içmek ve kuşları dinlemek bize mutluluk verdi.

3 comments:

füs said...

pek severim yıldız parkında dolaşmayı yasmin, işten kaçar kaçar giderdim...ne iyi yapmışsınız:)

polente said...

ne güzelmiş hakkat

fasulyeden haberler said...

ruya`nin gulusunden belli zaten ne kadar mutlu oldugu... :-)