Monday, December 2, 2013

emma chichester clark'ın küçük tatlı kızları




emma chichester clark'ın kitaplarıyla cem 2 yaşındayken keşfettiğim mavi kanguru serisi sayesinde tanıştım. yazarın türkçe'de bildiğim kadarıyla dört kitabı var ancak mavi kanguruların baskıları artık bulunmuyor. zaten bu kitapları basan delfin yayıncılık da artık yok. bu yayınevinin basmaya başladığı güzel çocuk kitapları vardı, ne yazık ki ömrü pek uzun olmadı. biz kitaplarının hemen hepsini cem'e almıştık. 

mini mini mualla'yı rüya'nın doğumu çok yaklaşmışken geçirdiğim uykusuz gecelerden birinde internette yaptığım bir çocuk kitapları turu sırasında bulmuştum. nesin çocuk cenneti kitaplığı'nın o gece farkına varmış, yayınevinin bütün resimli kitaplarını sipariş ederken "cem'in kitapları varken rüya'ya hiç resimli kitap almam" sözümü daha o doğmadan tutamadığımı görmüştüm. tam bir cümbüş, mutlaka alın bu kitabı. mualla ne güzel isim bu arada.

emma chichester clark'ın kahramanları küçük kız çocukları. benim kitaplarını tekrar tekrar bıkmadan okumamın bir numaralı sebebi muhteşem detaylarla bezenmiş resimleri. bunlar en güzel kitaplarımız arasındalar, sıralama yaparsam ilk beşe rahatlıkla girerler. yazarın şu anda piyasada bulabileceğiniz kitaplarından mini mini mualla ve aslı ile ay çocuğu'nu, yaklaşık bir senedir rüya, zamanında da cem ilgiyle dinledikleri ve resimlerine kendi başlarına bakmayı sevdikleri için tavsiye ediyorum.

*
mini mini mualla'nın sayfaları arasında gezinmek için tık

amazon'da yazarın çok sayıda kitabı var. tık

3 comments:

polente said...

Erkek ve kız çocuklarının ilgileri mi farklı acaba diyecektim ama Cem'de ilgileniyordu yazmışsın. Ben Mini Mini Mualla'nın hastasıyım, Ömer yüzüne bile bakmıyor, onun için varsa yoksa kamyonlar, kepçeler ve itfaiye arabaları. O kadar ayrı ki kendisi ile kitap dünyamız, evdeki onca şahane resimli kitabı sadece ben okuyorum ühühü.

yasemin said...

evet, severdi cem de. cem'in bu kitaplara bakarken çok tatlı bir fotosu vardı, bulsam da göstersem. çok küçüktü daha, bezliydi. mualla yoktu daha o zamanlar.

Unknown said...

Merhaba, sizinle anne adayları için oluşturduğumuz Türkiye'de bir ilk olan uygulamamızı paylaşmak istedik.

Gebelik Takvimi isimli Facebook uygulaması ile hafta hafta gebelik takibini anne adayları her hafta Facebook profillerine gelen uyarı ile takip edebiliyorlar.

Anne adayı hangi haftada ise o haftanın anne ve bebekteki degisiklikleri ayrıntılı olarak resimler ve video görüntüleriyle birlikte sunuluyor.

Sizinde bu ücretsiz uygulamamızı inceleyerek anne adaylarını bilgilendirebileceginizi düşündük.

Gebelik Takvimi Facebook uygulama linki: https://www.facebook.com/gebelikveannelik/app_357644351038582

Görüş, öneri ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.