Monday, March 12, 2007

otobüs durağı


bu film bu akşam cnbc-e'de. vizyonda veya festivalde izledim, tam hatırlamıyorum, tatlı bi filmdi. hatırlayabildiğim kadarıyla olay küba'da geçiyor, metruk bir durakta bir grup insan otobüs bekliyor, otobüs bi türlü gelmiyor. insanlar beklerken beklerken olaylar gelişiyor.

evde battaniye altında izlemek için iyi bir alternatif olabilir.

http://imdb.com/title/tt0222150/
http://www.beyazperde.com/film/1226

6 comments:

Anonymous said...

yasemin sana film mevzulari ile ilgili yazdiktan sonra blogda bunu bulmak hos oldu. ben de festivalde izlemistim, keyifli bi filmdi.

jasmingreentea said...

evet eğlenceli bir filmdi ben de hatırlıyorum. aah festivale falan gidilebilen eski güzel günler...

Unknown said...

Izlemek istiyordum, kacirmistim. Iyi ki haber verdiniz.

özden said...

festivalde yönetmenin "çilek ve çikolata" sını seyretmiştim. en sevdiğim filmler listesindedir hala. sonraki yıllarda yine festivalde "otobüs durağı" nı seyrettim. onu da çok sevdim. bir arkadaşım filmi devrim karşıtı olmakla suçlamıştı. ben filmin "sistem yokluklara ve aksamalara sebep olabilir ama çekilen tüm yokluklara rağmen insanların hayatını bir rüya kadar güzel de yapabilir" vurgusu yaptığını düşünmeyi tercih ederim:)

yasemin said...

jasmingreentea, yine gidebilirsiniz. bebeği birbirinize bırakmak suretiyle. naçizane önerim. biz o şekilde baya bi filme gittik yıllardır :)

betül sevindim, umarim beğenmişsindir.

a evet çilek ve çikolata'yı ben de izlemiştim. vizyona da girmişti galiba, fest.'te gidememiştim -biletim de vardı üstelik- vizyonda izlemiştim. ben de senin gibi düşünmeyi tercih ederim ozi. bana öyle gelmemişti yani.

Unknown said...

Evet, begendim, cok sevimli bir filmdi. Sonuna dogru buyulu gerceklik ve Marquez'i hatirlatti.