Sunday, July 1, 2007

antony


antony'i ilk kez geçen yıl filmekimi'nde cohen belgeseli i'm your man'de gördüm, bu şarkıyı söylerken. o zamandan beri hiç aklımdan çıkmadı. bugüne kadar kim olduğunu bile bilmeden şarkının nasıl içime işlediğini düşünüp durdum. evde aynı şarkıyı cohen'den üstüste dinlerken de hep bu adamkadını düşündüm. ilk bakışta hali, kıyafeti, mimikleri irkiltiyor insanı, sonra şarkı sürdükçe... sesi, gerçekliği büyülüyor, içinize işliyor. hiç bitmesin bu şarkı. gitmesin bu adam. bütün şarkıları o söylesin. nasıl biri bu? nesi var? niye bu kadar yıkık dökük? göründüğü kadar mutsuz mu?

bugün radikal cumartesi'nin orta sayfasına, festivallerdeki konserlere öylesine göz gezdirirken, onur'un bryan ferry'e git, o zaman şuna git, buna git (tek başımıza gidiyoruz konserlere, cem'i bırakacak yer yok.) önerilerini duymazdan gelirken birden onu andıran bi resim mi gördüm? kim bu? antony mi? filmde if it be your will'i söyleyen bu antony olabilir mi? google: i am your man, film. http://www.leonardcohenimyourman.com/ featuring performances from başlığı altında antony var! emin olmak için you tube'a gidip aradım, buldum. şarkıyı kaçıncı kez dinlediğimi bilmiyorum şu anda.

iki gün önce kapakta yine ona benzeyen bi resim gördüğüm için roll almıştım, daha bakamadım da gazetede roll'dan cem sorguç "karanlık ama şahane müzik" demiş. antony'i ilk görüp büyülenişimin üzerinden nerdeyse bir yıl geçtikten sonra keşfettim, keşfimden bir hafta sonra da konserine gideceğim! 8 temmuz'da antony grubuyla birlikte istanbul'da! sayesinde ilk kez you tube'da bi şeyler aradığım antony'den birkaç şarkı dinledim az önce, klip izledim, onur'a dinlettim. beraber gidiyoruz, biletleri aldık, 7'si cem'in yaşgünü olduğu için ananesi istanbul'da olacak kendisine sormadım gerçi ama cem'i ona bırakıp gidiyoruz.

5 comments:

Isil Simsek said...

i am a bird now sarkisini cok severim.size mutlu konserler ;)

yasemin said...

dün biraz bakındık bi albümünü bulamadık buralarda ışıl. o albümle ünlü olmuş diye okudum ben de. sağol :)

gulece said...

nasil etkileyici bir yorum bu ..
gecenin koru kizim uyanmasin diye dua ederek dinledim tekrar tekrar.
bu ismi kaydettim bellegime, tesekkurler paylastigin icin.

Anonymous said...

Jeff Buckley Grace albumunu de seversin eger dinlemediysen tahminim :)
Ayse Nil

yasemin said...

dinledim ayşe nil :)