Sunday, April 26, 2009

cimcime


artık kitap almıyoruz. sevdiğimiz kitapları, kitapçılarda okuyup çıkıyoruz. bu işe bi macera süsü vermek için de kimseye çaktırmadan yapmaya çalışıyoruz. cem, gizli bi iş çeviriyoruz diye çok mutlu. büyük kitapçılara girip istediğimiz kitapları "gizlice" seçtikten sonra kuytu bir köşede, tercihen yere oturup okuyoruz. sonra okuduğumuz kitapları yine "gizlice" yerlerine yerleştirip hiçbir şey olmamış gibi olay mahalini terk ediyoruz. cem okunmuş kitapları bırakmaya ve yenilerini seçmeye giderken kimseye görünmemek için her seferinde farklı bir yol izliyor, ben onu gizli köşemizde bekliyorum.


yeni keşfimiz cimcime. cimcime'nin maceraları şimdilik 3 kitap, umarım devamı gelir. bi kitapçıya girdiğimiz zaman ilk işimiz önce bu üçünü okumak oluyor. cem şimdi sık sık tekrarlıyor: "adım constance ama herkes bana cimcime der." cimcime, annesiyle babasının özgürlüğünü kısıtladığını düşünen, arada çöplük gibi gördüğü evinden (dublex+yüzme havuzlu) kaçan, okulunu hapishaneye benzeten, öğretmenin sandalyesine raptiye koyan, minyatür adındaki azman kedisinden başka arkadaşı olmayan bir kız. bana biraz kendi çocukluğumu hatırlatıyor. çok renkli ve matrak bir dizi. bu maceraperest kitapları türkçe'ye kazandırdığı için epsilon'a teşekkür. 


13 comments:

Sardunya said...

Şahane fikir. Kesinlikle deneyeceğim. Hatta ablayı da örgütleyeyim. Daha kolay olur:)

denizanasi said...

bu seriyi ben de geçen gün keşfettim. ama bana biraz ürkütücü geldi. özellikle tiplemenin bakışı biraz kötü örnek olacak gibiydi:)

yasemin said...

denizanası selam, evet, isyankar ve zıt bi tip constance ;)

sardunya, nasıl gittiğini anlat bize :)

Fortunata said...

Ben de çete üyesi olmak istiyorum! Bir gün size katılabilir miyim?

Ayse said...

müthiş bi fikir ya YAsecim! bayıldım walla.. hakkaten bi cimcime vardı hürriyet çocuk muydu nedir bizim HAkan'ın küçükken aldığı bir dergideki çizgiroman kahramanı. Galiba biraz yaramaz ve zeki bir tipti & bu nedenle de bayılırdım! acaba bi ilgisi var mı sizin kitaptaki cimcimeyle...

yasemin said...

fortunata, katılabilirsin tabii.

ayşe, milliyet çocuk'taki cimcime'yi diyosun sen; yok bu o değil ama o da harikaydı. hava nasıl oralarda üşüyo musun :-)

kaan and ela said...

sevgili yasemin,

ben canada dayim senin bu yaptigin burda cok normal ozelliklede cokuklar okusun diye onlara ozel masalar, fincan seklinde oturma yerleri yapip couklari okumaya yonlendiriyorlar ..hatta oyun oynamalari icin birde tren masasi var, anneler de rahat okusun diye kahve bolumunu saymiyorum ...icim burkuldu biraz neden bizde de yokki ve neden sizde kacamak okuyasiniz ki.. uzun zamandir girmemistim sitene
sevgilerle

yasemin said...

merhaba kaan and ela, istanbul'da da büyük kitapçılarda koltuklar ve çocuklar için masa sandalyeler var artık. belki anlattığın kadar cazip değil ama hiç yoktan iyi, oturup istediğin gibi takılabilirsin, kimse bi şey demez. o fotodaki kitapçı mesela baya büyük bir yer ve çocuklar için de büyükler için de var oturmak için yerler. biz bu kaçaklık işini olaya heyecan ve eğlence katmak için yapıyoruz cem'le. böylece sıkılmadan uzun süre içerde kalıp bizde olmayan kitapları okuyoruz. yani gizli köşelere sinerek, yere oturarak vs. okumak bizim cinsliğimiz, istesek koltuğa kurulup da okuyabiliriz :-) ama kütüphaneler hala pek parlak durumda değil, onu da anlatıcam yakında.

Unknown said...

merhaba,
benim yeğenim 7 yaşında ...ve onunda yaptığı bir şey bu. bazı kitapçılarda ufak oturma yerlerine sevdiği kitabı alıp,geçip oturuyor...sonra da kitabını okuyor. daha küçükken resimlerine bakarken artık kendileri okuyabiliyor.

elif said...

yasemin cem kocaman mi olmus, bu resmin acisi mi oyle?
bi de sac modeli cok guzel gorunuyo burdan, o da mi degisti?

yasemin said...

biraz dediğin gibi, biraz da açının katkısı ;)

mailde sormuştun ya, üzerinde çalışıyoruz, hep aklımda ama cevap yazamadım net olmayınca. öpcükler.

elif said...

Bi skype'lasmamiz lazim ama bilgisayarim tamirde du bakalim nasil denk dusurcez.

kaan and ela said...

guzel bi taktik :))sevindim oyle olduguna ben gitmeyeli yllar oldu..insallah geldigimde bizde keyfini cikaririz sizin gibi
bu aarda seni takip ediyorum cocuklarla nerelere gidilir ne yapilir ne okunur benim icin kaynaksin :).. sadece bi kac yer haricinde baska bir yer bilmiyorum hersey degismis..

sevgiler