Thursday, November 4, 2010

yeni doğum yapan arkadaşa yardım önerileri - 2


siz hiç doğum yapmamış ya da yeni doğum yaptığınız günleri unutmuş olabilirsiniz ama arkadaşınızı unutmayın. sık sık ziyaretine gidin, sık gitmek zor, arayın, mail atın.

genellikle bebeğe hediye götürülür ama yeni doğum yapan annenin ihtiyacı bebek kıyafeti değildir pek. bana sorarsanız giderken anneye ev yemeği götürün ya da onun için yemek pişirmeyi teklif edin. yardımcı yoksa bebekli evde en önemli ihtiyaç yemek oluyor. son izlediğiniz film ya da son okuduğunuz kitap da makbule geçecek hediyeler arasındadır, yeni anne benim gibi süt sağmayan tiplerden biriyse tekrar sinemaya gitmesi için aradan epey zaman geçmesi gerekecektir çünkü.

13 comments:

Deli Anne said...

çok güzel tespitler bunlar, harika, yazbe yasaminim yaz.. giysi hakkaten ne gereksiz bir şeydir..

Unknown said...

yeni doğum yapmış bir anne olarak sana katılıyorum.. hem de çok..
sevgiler..

Unknown said...

yeni doğum yapmış bir anne olarak sana katılıyorum.. hem de çok..
sevgiler..

fatoş said...

harika fikirler!
hatırlıyorum da...

Selen said...
This comment has been removed by the author.
Selen said...

Ben ikinciden sonra en çok banyo yapacak, kendime vakit ayıracak fırsat bulmakta zorlanıyordum. Birisi çıkıp "Hadi ben yarım saat oyalarım bebeği, sen git duşunu al, biraz rahatla" deseydi sevinçten havalara uçardım herhalde. Çünkü ikinci doğduğunda henüz ilk oğlan da 18 aylık olduğu için, tuvalete giderken bile, ikisi yalnız kalmasınlar diye ufak olanı yanımda götürüyordum. :(

yaban said...

kardesim dogdugunda bizim eve hep tencereler icinde yemekler getirmisti komsularimiz, sen yazdikca hatirliyorum,, hatta bayagi bakmislardi bize sagolsunlar, 25 yil oncesinin kirikkalesinden bahsediyorum tabii, koy gibiydi, pek severek anmam orayi ama guzel yanlari da cokmus, simdi simdi daha iyi anliyorum,,
*
keske biz de seninle komsu olsaydik, ben yemek pisirirdim sana her gun,,

yasemin said...

selen,
tuvalet, banyo işleri de zor oluyor hakkaten; hele de banyo.

yaban,
ahh keşke. ama şimdi bunu yazman bile öyle iyi geldi ki, çok sevindim sahiden. zaten bana yemek pişirecek arkadaşlarımın büyük bölümü başka ülkelerde/şehirlerde yaşıyorlar.

buralarda bebek ziyaretine hiç yemek götürüldüğünü görmedim; doğrusu yeni bir fikir olduğunu düşünerek yazmıştım ;)

füs said...

walla yemekle felan gelemiyom ama yarın sendeyim yasmin öğleden sonra:)

yasemin said...

ya sen kendine yemek yapamıyosun ki bana yapasın. amma çok şey istiyorum ben de ya. neyse canim, yapabilen yapsin, engellemeyim kimseyi :p
gorusurus.

Anonymous said...

ben hıristiyanım ve bizim kilisede de biri doğum yaptıgında hemen bir zincir oluşturulup en az 15 gün boyunca sırayla yemek yaparız. ve gerçekten büyük yardımı dokunur anneye. sizin de farketmiş olmanız süper. arkadaş gruplarında da böyle bir faliyet içersinde olunup organize edinilebilir.
istanbul'da olsaydım yemek getirmek isterdim size :)
sevgilerimle...

özlem

Aslı Budak said...

adresi ver, kargoyu bekle, ciddiyim

yasemin said...

aslı sağol, şimdilik tedarikli sayılırım ama teklifin aklımın bi köşesinde. buzlukta var bi şeyler. bebek slingde ben mutfakta, bakalım nereye kadar?