Thursday, February 10, 2011

on yetenek

işte cem'in kendi yazısıyla en iyi yaptığı 10 şey!

on yetenek

gwen'in karatede siyah kuşağı var ve ben'e uzaylılara karşı savaşta büyük faydası oluyor. peki senin özel yeteneklerin ne? en iyi yaptığın 10 şeyi aşağıdaki satırlara yaz!

1. Resim çizmek.
2. Matemtit dersi
3. Hayablgisi aersi
4. İngilzce dersi
5. Kart oynamak
6. Çok iyi vakit geçiririm
7. Kardeşileoynamak
8. Kesme yapıştrmdaiyiyim
9. Çok iyi fotoraf çekerim
10.Kitaplara bakmak

yandaki sayfa"ben10 alien force özel koleksiyon oyun kitabı"ndan (isim nasıl ama?) cem dün neredeyse bütün gününü bu kitabın sayfalarını doldurmakla geçirdi. bu kitabı ne zaman aldırdığını hatırlamıyoruz. geçen yıldı herhalde, o günlerde okuma yazmayı henüz sökmemiş olmalı ki, kitaba pek ilgi gösteremeden onu kütüphanenin raflarına göndermiş ve unutup gitmişti.


sömestr tatilinin en güzel yanlarından biri, ananede geçirilen 10 günden sonra evine dönen çocuğun gözünde oyuncaklarının ve kitaplarının eskisinden daha değerli görünmeye başlaması olsa gerek. evde ilk günler bu nedenle normalden çok daha az sıkılarak hatta neredeyse hiç sıkılmadan geçer gider. işte cem'i kendine bağlayan bu kitap da böyle bir günde ortaya çıktı. aslında cem aylar önce ben10 furyasının etkisinden çıkmıştı. bu kitapla bu kadar ilgilenmesine o yüzden biraz şaşırdım. kitabı inceleyince şaşkınlığım arttı çünkü bu alıştırmalar resmen ödevleri gibiydi. yani cem gününü bu kitabı buldu diye mutluluktan sıçrayarak ve ben10 ödevleri yaparak geçirmişti. (ama okuldan verilen ödevlerine henüz başlamamıştı) konuları -tabii ki- ben10 olmasa da, okuldan verilen günlük alıştırmalar bu kitaptakileri andırıyordu. cem ödevlerdeki bazı satırları okumaya üşendiği için bana okuttururdu oysa ben10 kitabındaki tüm yazıları itinayla kendisi okudu. ödev yaparken sürekli sandalyeden düşer, aklına bir şey gelir içeri gider, en azından bi tuvalete, su içmeye falan giderdi oysa bu kitaba tam anlamıyla konsantre olmuş, resmen kilitlenmişti. kitabı kah mutfak masasına oturarak, kah odasındaki halının üzerine yüzüstü uzanarak fısır fısır okuyor, sonra kendisinden istenilenleri yine fısır fısır yazıyordu. onu öylece uzaktan izledim, göz yaşartıcı sahnelerdi.

gece cem uyuduktan sonra onur kitabı karıştırmış, on yetenek başlıklı bu sayfayı da o sırada görmüş. cem gün boyunca bazı sayfalara yazıp çizdiklerini göstermişti bana ama bu kısmı görmemiştim. halbuki kitapta en çok hoşuma gidecek sayfa buymuş. türkçe dersi'ni hiç sevmediği için listesine onu koymamış, diğer dersleri ilgi duyduğu sıraya göre yazmış. sevdiği ve iyi yaptığına inandığı şeyleri nasıl da hiç üşenmeden yazmış. ödev yaparken bazen yazacağı her bir sözcük için ayrı bir of çekerdi oysa.

zavallı cem, ben10 ürünlerini her daim boykot eden annesine bu kitabı aldırana kadar kimbilir ne kadar çok ısrar etti? bütün bir tatil gününü bu kitap sayesinde böyle güzel ve mutlu geçireceğini bilseydim, o kadar tutturmasına gerek kalır mıydı?

13 comments:

Yasemin said...

"cok iyi vakit geciririm" ... muhtesem.

Selen said...

Çok güzel bir liste olmuş bence. Cem gayet gerçekçi yazmış herşeyi. Bizim ufak oğlan bir defasında ödevindeki "en güçlü yanlarınız nelerdir?" sorusuna şöyle yanıt vermişti; "Ağladığımda çok iyi döverim, tekmem çok güçlü, kollarım da..." Ailece gülmekten ölmüştük o ödeve. :D

esra said...

"Çok iyi vakit geçiririm"e bayıldım ben de. E yalan mı? Bence listenin en başında bu madde yer almalıymış. Hem mühim olan ve ödevlerin asıl amacı da bu değil mi, ya da öyle olmamalı mı? İstediği şeyle konsantre olup gönlünce vakit geçirmesi. Çok tatlı çocuk, Yasemin.

yaban said...

ayy yasemin, ben de ayni seyi yazmak icin acmistim yorum penceresini,, 'cok iyi vakit geciririm' ne ya? :)) cok tatli cocuk,, benim icin de cok iyi vakit gecirsin lutfen,, omru boyunca cok iyi vakit gecirsin,,
son bes maddede derslerden uzaklasip daha ozel kisisel bilgiler vermis gibi,, hani neredeyse bir cv olmus,, :)

Anonymous said...

"çok iyi fotograf çekerim" de güzel :) bu arada okullarda el yazısı ile yazmayı ögretiyorlar sanıyordum..öyle değil mi ? değilse çok sevineceğim :) JanseT

Margot said...

Cem matemtit'te iyi olmanı çok kıskandım, ben matemtit'te hep çuvallamışımdır.
son zamanlarda iyi vakit geçirmek konusunda da giderek daha az "iyi" oluyorum.
ama kim ne derse desin bu bence en harika yetenek!

Anonymous said...

yalnız cem'in el yazisi yerine kitap harfleriyle yazmis olmasi da cok ilginc.
sevgiler
asli ç.

Anonymous said...

Matematik ogretmenligi yaptigim zamanlarda Cars animasyon filmi cok modaydi. Ne zaman Mater'li, Simsek Mc Queen'li sorular hazirlasam, butun sinif cok buyuk bir heyecanla aninda cozerdi :P
Cok iyi vakitleriniz daim olsun :)

yasemin said...

janset ve aslı,

cem yazmayı okula başlamadan önce kendi kendine kitap harfleriyle öğrendi. el yazısı ona zor geldiği için mecbur olmadıkça el yazısı yazmıyor. zaten türkçe dersini hiç sevmemesinin nedeni de el yazısı. yoksa okulda öğretilen el yazısı.

selen,

küçük oğlunu hiç kızdırmamak lazım o zaman :p

yasemin, canko & co., margot ve yaban,

tek başına çok iyi vakit geçiriyor sahiden:) bunu böylece yazmış olması benim de çok hoşuma gitti. 18 aylıktan itibaren süreyi yavaş yavaş uzatarak tek başına vakit geçirmeyi öğrendi. bu "yeteneğin" hepimiz için çok gerekli olduğunu düşünüyorum ve cem'de bulunmasına çok seviniyorum :)

evren, teşekkürler. ödevler bizim zamanımızdakilerden çok daha eğlenceli aslında ama cem buna rağmen ödevlerden pek hazetmiyor. demek sevdikleri bir karakterin etrafında dönünce tüm gün bile ödev yapabilecek çocuklar ben de bu kitap sayesinde anladım bunu :)

Unknown said...

hem güle güle hem gözlerim dola dola okudum yasmin:)6 numara birinciliği kapmış ama hepsi ayrı güsel:)))

yasemin said...

fotoyu değiştirdim, gördünüz mü :)

yaban said...

evet gördüm, poz vermesine de hayret ettim hatta.. :)
ben de profil fotomu değiştirdim, gördün mü? :)

yasemin said...

gördüm gördüm. biliyosun ben daha önceden de o tişörtünü çok sevmiştim. iyi bi profil fotosu olmuş, beğendim ;)