Sunday, October 9, 2011

konsere gittim


kişisel tarihimde bir dönüm noktası, dün gece neredeyse 1,5 yıl sonra ilk defa dışarı çıktım. mabel matiz'in iksv salon'daki konserine gittim. bileti günler önce arkadaşlarım almıştı, arayıp hatırlatmasalar ben akşamki konseri çoktan unutmuştum. "bu bileti almazsak senin daha çıkacağın yok" demişlerdi, doğruymuş, akşam evdekilerden ayrılıp taksim'e gitmek o kadar zor geldi ki anlatamam. hele de biraz dolanırım diye 1,5 saat öncesinden taksim'e varınca içine düştüğüm kalabalık, beni bu konsere gitme kararı aldığıma pişman etti. cumartesi akşamı beyoğlu'ndaki en sakin yeri buldum gerçi sonunda: demirören avm denilen yerin giriş katındaki mothercare mağazası. ilk durağım pandora'ydı ama 9'da kapandığı için orada çok uzun kalamadım. bu arada bebek kıyafetlerine bakmaya bayılıyorum yine de rüya'ya hemen hiçbir şey almıyorum. bizim çevrede son doğan bebek o olunca doğduğundan beri arkadaş çocuklarının küçülenlerini giyiyor.

beni bu zamana kadar dışarı çıkmaktan alıkoyan rüya'nın ana besininin anne sütü olmasıydı, biberon kullanmadığımız için gece uyanınca ne yapacağını kestiremiyordum. her neyse, sonuçta çocukları onur'a bırakıp çıktım, çok da iyi oldu, öyle ki konser sırasında acaba emzirmeyi yakında bıraksam mı diye bile düşündüm. gece rahat geçmiş, rüya çorbasını içip uyumuş, ben gelene kadar da pek uyanmamış, bir kere uyandıysa da onur yeniden uyutabilmiş. bunun üzerine sabah ilk iş kahvemi içerken biletix'ten yakınlarda hangi konserler olduğuna baktım ve mabel matiz'in bu ay içinde bir konseri daha olduğunu gördüm:


mabel matiz'in iksv salondaki daha önceki konserinden:

8 comments:

Yasemin said...

Keşke ben de konsere gittim diyebilseydim. Gidemedim... kaçırdım :((

Anonymous said...

Büyük bir hevesle konseri bekleyip arkadaşlar arayınca konseri hatırlaman, aylar sonra gittiğin Beyoğlu'nda bunalıp Mothercare bulman, konser sırasında " sütü bıraksam mı?" diye düşünmen, eve dönüşte " e bensiz survive etmişler haydi yeni maceralara" diyerek Biletix'e sarılman...Çok tanıdık geldi bana!
Figen

Deli Anne said...

Kesinlikle bana da çok tanıdık geldi bu haller.. Ama çıkmaya devam ettikçe etkisi azalıyor böyle aklın ardında kalmaların.. Test ettim:) Bir de evet emzirmeyi bıraksam mı benim de düşüncem şu sıra.. Ama sebep bağımsızlıktan ziyade emmek için gece boyu uyumaması, uyutmaması ve iştahsızlığı..

Sevgiler:)

asliberry said...

Yasemin Mabel Matiz kim? Konserini beğendin mi? Ayrıca emzirme bırakılır mı yaaaa? Hala her bebek görüşte göğüslerim kamaşıyor. Cem'i sen uzun emzirmiştin diye hatırlıyorum. Yanlış mı hatırladım? Eğer sana rahatsızlık vermiyorsa devam et derim. Bana hep rahat geldi emzirmek. Yolda, gezmede, orda, burda, hiç ısıtma, hazırlama derdi olmadan, bebeği rahatlıkla besleme fikri çok huzur verici geliyor. Ben de bebek istiyorum. Yaman ne çabuk büyüdü. Üffff.

asliberry said...

Bu arada Rüya'nın birinci yaşını kutlamayı unuttum. Şimdi anlatsana biraz. Bir yıl geçtikten sonra Cem nasıl? Rüya nasıl? Sen nasılsın? Nasıl geçti bu bir yıl? Rüya gibi mi?

yasemin said...

merhaba,

yok yok, sütü bırakmayacağım. konserde sanki emzirmezsem her gece çıkabilirmişim gibi bi duyguya kapıldım hehralde; gerçek hayata dönünce geçti tabii :p

aslı zaten bu sefer ilk 1 yıl neredeyse sadece anne sütüydü, diğer besinleri tattı sadece. ben de seviyorum anne sütünü :=) en sağlıklı, en kolay. sağmaya bile üşenen bi tip olduğumdan süper geçti 1 yıl anne sütüyle artık yemeklerimizden yiyor. hiç püre, bebek yemeği vs. yapmadım rüya'ya, çok mutluyum bu açıdan da.

ilk yıl çok güzeldi, evet rüya gibiydi, hele de ilk aylar. yavaş yavaş beliriyor kişiliği, huyları, mizacı. her gün farklı. tavsiye ederim :) hiç bekleme zaten yakında yaş haddinden istesek de olmayacak :p ama yoruluyorum biraz, yardımcı yok, aileler yok, tembelliği de severim artık onu erteliyorum. bugüne kadar hiç olmadığım kadar çalışkanım, arı gibiyim, 22.30'dan önce durmak yok :)

mabel matiz için videoya bak istersen youtube'da konser videoları var daha. ben yazdan beri albümü dinliyordum ama sahnede de mutlaka görülmeliymiş. sözlerini çok beğeniyorum, müziğini de öyle.

deli anne, alışırım evet cem 8 aylıkken başlamıştım çıkmaya ama onda ek gıdaya erken geçmiştik daha rahattım. hatırladım, sizin aylarda emen bebekler insanı hacıyatmaza çeviriyorlar; cem de öyleydi.

figen, teeeeyy teyy! beyoğlu'nda ala ala nefes aldığım yer mothercare, gap kids... ammaa buralara da cmt. gecesi benden başka giren yoktu, ne yapayım, çok ferahtı valla. dışarı çıkmak zordu ama değdi. yine gidicem, yeni planları yürürlüğe sokmak üzereyim :p

Evren said...

Ne güzel olmuş! Ben de geçenlerde gittim konsere, ve aynı şekilde kendimi şehirde başka konserler bulmaya çalışırken buldum :) Rüya 1 yaşında oldu bile demek. Ne çabuk geçiyor zaman gerçekten. Çok sevgiler.

Selen said...

İyi ki doğmus Rüya, iyi ki doğurmuşsun O'nu Yasemin :) Ne cabuk 1 yasini bitirmis bu arada, ne kadar hızlı geciyor zaman... :(