Sunday, March 4, 2012

rüya için bir kitap :: in my nest

taşınma ve yerleşme sırasında yaşadığım zorluklardan dolayı bundan sonra kitap almaya neredeyse tövbe ediyordum ama işte yerleştim, okunmuş-bir daha okunmayacak-eve sığmayan kitapları kolileyip verdim derken yeniden bir alım dönemine girdim korkarım. gerçi okuduğum (neredeyse) hiçbir kitabı artık evde tutmuyorum; hemen en çok ilgileneceğini düşündüğüm arkadaşıma veriyorum, cem'i de okul kitaplığına yönlendiriyorum.


ama böyle güzel bir çocuk kitabı gördüğümde almamak çok zor geliyor. bu yüzden kendime raflara bakınırken topladığım kitaplardan bir tanesini alma izni veriyorum. bugünkü şanslı kitabımız in my nest, rüya için alındı. rüya'ya hemen hiç kitap almadığım için bu alışverişin ardından içim rahat. rüya cem'den kalan birkaç kalın sayfalı kitapla idare ediyor. bebeklik döneminde çocuklara çok fazla kitap almıyorum ama aynı şeyi okul öncesi ve okul dönemi için söylemem zor. kalın sayfalı kitapları eline ilk verdiğim aylarda rüya onların kenarlarını kemirmeye çalışıyordu, uzun zamandır sayfaları çevirip resimlere bakıyor, tanıdığı bir şey gördüğündeyse adını söylüyor.

yeni kitap, şu anda kapağı bana dönük olarak tvnin üstündeki rafta duruyor, öyle harika bir tasarıma sahip ki, okumadığınız ya da bakmadığınız zamanlarda bile hep gözünüzün önünde bir yerlerde durmasını isteyebilirsiniz.


yuvanın içinden çıkan keçeden yapılma kuş, aynı zamanda bir parmak kuklası, kitaptan ayrılmadan oynatılabiliyor. 


kitapçıda yazarın in my pond adlı kitabını da gördüm, onu da siz alın isterseniz. 

yazarın web sitesi için tıklayın
illüstrasyonlar: lorena siminovich

1 comment:

a.c said...

aa bu kitabın in my flowerlısı da var. çok güzel resimleri, parmak kuklası çok tatlı.