Tuesday, July 10, 2012

günler


"The days run away like wild horses over the hills"
Charles Bukowski

*

dün ben evi süpürürken çocuklar kendi fotoğraflarını çekerek vakit geçiriyorlardı. sıcakta, evde nasıl geçecek diye dertlendiğim yaz tatili bile hızla geçip gidiyor.

rüya 2,5 ay sonra 2 yaşını bitiriyor, cem cumartesi günü 8'i bitirdi.

6 comments:

Mintax said...

Kutlama haftasi:)
Ben olsam bir de "bravo bana, bu kuzulari dogurdum boyle guzel buyutuyorum" diye de ayri kendime ozel bir aksam kutlardim;) xxx

yaban said...

Cem'in dogum gunu kutlu olsun.. 8 yas bana cok kocaman bir yas gibi geldi birden.. zaman su gibi..!

yasemin said...

mintax sağol. evet, kendimi sık sık kutluyorum ben :)

yasemin said...

yaban,

8 gerçekten de büyük bir yaş. bana da öyle geliyor. arkadaşları falan gelince eve, nasıl davranacağımı bilemiyorum. bu çocuklar çok farklı. ben çekingendim, susardım, sorulara bile cevap veremezdim vs. bunlar zart mutfağa dalıyorlar, ekmek istiyorlar, havuç istiyorlar, mesela. canlarının istediğini söyleyebiliyorlar. çok rahatlar ama şımarıklık değil bahsettiğim. büyüklerin karşısında eziktim ben, şimdiki çocuklar öyle değil. ben bu yaşımda onlar gibi özgür davranamıyorum. kibarlık budalalığı vardır bende.

geçenlerde cem arkadaşına gitmişti. arkadaşının ananesi cem'i de yaz okuluna gitmeye zorlamış. bizimki istemiyorum demiş olmamış, gitmiycem demiş olmamış. anane "atletik olmak istiyorsan gideceksin" vs. ısrar etmiş de etmiş (çünkü ortaya çıktı ki yaz okulunda torununun yaşıtı kimse yokmuş, hep büyükler varmış). sonunda cem ooooff gitmiycem işte! demiş. kadın da "biraz sinirliyiz herhalde" demiş buna. cem de "sinirlenmeden söyleyince anlamıyorsunuz ki" diye cevaplamış onu. ben olsam hemen peki gideyim der sonra da gitmiyceksem gitmezdim. hayır diyemezdim arkadaşımın ananesine. seviniyorum böyle içi dışı bir davranabilmesine.

göreceksin 8 büyük bir yaş. bakalım daha neler göreceğiz :)

yaban said...

ay cok guzel,, filozof gibi cevaplari var maasallah cem'in,, ben akil edip soyleyemem oyle seyleri,, ama sonunda anlamistir artik anane, Cem'in gitmek istemedigini,, :)

Kuzununannesi said...

ınnamıyorum kocaman masallah ve ayakta alkıslıyorum ayrıca saglıklı uzun yıllard dılıyorummm..sevgıler adasım :)