hamile olduğunu yeni öğrenen ve yurtdışında yaşayan bir arkadaşımla yazışıyorduk, "ne okusam?" diye sordu. zannettiğimizden çok daha fazlasını biliyoruz, öğrenme telaşına gerek yok ama okumadan duramayız, biliyorum. bu yüzden ilk aklımdan geçen ona "hiçbir şey okuma" demek olduysa da, beni dinlemeyeceğini bildiğim için durup düşündüm ve bugüne dek okuduklarım arasından en beğendiklerimi ona yazdım:
ikincisi, amsterdam'daki kitapçı turlarımdan birinde karşıma çıkan bir kitap: idle parent. amsterdam'da evlerinde kaldığımız 20 yıllık arkadaşlarım kitabı elimde görünce, okumaya gerek duymayacak kadar idle biri olduğumu söyleyerek beni mutlu etmişlerdi. bi dakka, yoksa bu sözlerde, daha ne kadar idle olacaksın, tembel şey türü bir eleştiri saklıydı da, ben mi anlamamıştım... ancak parklarda, kitapçılarda, sokaklarda, çocuklarımdan hiçbir zaman sordukları abus soruyu duyamayacak kadar uzakta olmama rağmen "bu çocuğun annesi nerde?" diye haykıran işgüzar insanların memleketinde yaşadığım için kitabı okumak bana iyi gelmişti. anneyim, babayım diye, çoğu zaman ele güne hatta çocuğa karşı sergilenen extra, gereksiz efora, evciliğe son. sadece kendi konforunuz için değil, çocuğunuzun iyiliği için de. iyi kitap. tom hodgkinson'un bu kitabı değilse de, bazı kitapları türkçe'ye çevrildi. aslında benzer tema etrafında döndüğü için onlardan birini okumak da yeterli olabilir. bir de doğası gereği belli bir periyoda bağlı olmayan bir dergisi var: idler; bir sayısını robinson crusoe'da yakalayıp almıştım.
::
bebek bekleyen, çocuk büyüten herkese kolaylıklar ve neşeli günler dilerken aynı şeyi yine söylemeden duramıyorum: çocukları bırakalım, kendimizi adam edelim.
::
bu postta sözü geçen kitaplardan daha önce bahsettim:
7 comments:
Biliyor musun, geçenlerde ben de sana tam aynı şeyi soracaktım. Bu konuda birkaç kitap önermeni isteyecektim. Çünkü sana çok güveniyorum. İlerisi için kayda alıyorum bu faydalı postunu. Çok teşekkürler. :)
sağol müge, bunu duymak çok güzel.
Baby Book'un Türkçe versiyonu A'dan Z'ye bebek bakımı olarak mevcut. Ben ara ara açıp bakıyorum, bence Türkçesi vahim değil, illaki orijinali kadar iyi değildir.
Nezle devam ederken göz de akmaya başlarsa bir de bu akıntılar yeşilimsi ise derhaaal doktora gidiniz diyerek içime su serpmediği için bugünlük kendilerine verdiğim puan eksi (tamamen geyik yapıyorum, kafası karışk ebeveynimsi olarak)
Yasemin hanim, bu kitaplarin hepsi sanirim bebek/cocuk uzerine. Hamilelik donemi ile ilgili tavsiye edebileceginiz bir kitap var mi? Sevgiler, Zeynep
evet, zeynep bunlar bebek-çocuk kitapları.
ben her iki hamileliğimde de linkini vereceğim günlüğü başucu kitabım yaptım. 4-5 tane hamile arkadaşıma da verdim hatta şimdi yine hamile bir arkadaşımda. herkes çok sevdi ve hamilelikleri boyunca ellerinin altında bulundurdu bu günlüğü:
http://www.amazon.com/The-Pregnancy-Journal-Day-Day/dp/081186989X%3FSubscriptionId%3D19BAZMZQFZJ6G2QYGCG2%26tag%3Dsquid1380268-20%26linkCode%3Dxm2%26camp%3D2025%26creative%3D165953%26creativeASIN%3D081186989X
bunu belki de bir öneri olarak bloga eklesem iyi olur.
sevgiler
zeynep tekrar merhaba,
blogun sol kiısmındaki etiketlerden hamileliği seçtiğinde hamilelik sırasında yazdığım postlara ulaşabilirsin.
ben başka kitaplar var mı diye baktım, hamilelik ile ilg. önerdiğim 1-2 kitap buldum linklerini kopyalıyorum. baskıları tükenmişse gittigidiyor.com veya nadirkitap.com gibi internet sahaflarını öneririm. bu kitaplar da güzel:
1)
http://cemuyurken.blogspot.com/2010/10/aile-yatag.html
2) http://cemuyurken.blogspot.com/2010/07/dogal-doguma-dogru.html
Cok tesekkur ediyorum :)
Sevgiler, Zeynep
Post a Comment