Thursday, April 4, 2013

Festivalde Emek Sineması



Emek Bizim Istanbul Bizim from Başka Film on Vimeo.

festival 4. kez emek olmadan başladı. ilk gün beyoğlu sineması'na yetişirken emek sineması sokağının önünden geçtiğim sırada binanın çevresine kurulmuş olan iskeleleri görünce... bu sene de festivalde emek yok işte. emek sineması'nın olmadığı beyoğlu benim alışabileceğim bir şey değil. yaşadığım şehirdeki en sevdiğim sinemayı geri istiyorum.

video, festival zamanı fuayeden görüntüler.

Emek bizim.

9 comments:

Handan said...

Neden bütün değerlerimizi harcıyoruz ki böyle kolay... Geçen gün bilet koleksyonumda gördüm gittiğim ilk sinema oymuş, Ilk Dans Ilk Aşk :) Hüzünlendim bileti görünce.

yasemin said...

handan, bilet koleksiyonun mu var? ne kadar enteresan. ben de fest. biletlerimi saklıyordum ama kitapçıklarıyla birlikte salladım taşınırken, pişmanım. hele de gittiğim baba konserlerin biletlerini nasıl saklamadığıma öyle yanıyorum ki. rolling stones bari dursaydı, o bile yok!

benim de emek'te izlediğim ilk film dick tracy idi. videoda sonradan koşarak yetişen kız var ya, onu gördükçe çok kötü oluyorum sanki benmişim gibi. kimbilir kaç kere o şekilde filme yetiştim orda. son dakikacıyımdır ben.

Handan said...

Hele konser biletlerime hayatta kıyamam:)

Handan said...

Hele konser biletlerime hayatta kıyamam:)

polente said...

Ben de senden sonra bütün eski festival kitapçıklarımı attım, en az on beş yıllık kitapçık artı bulamadığım yıllara ait de fotokopiler-vaktiyle iksv'den ne diller dökerek almıştım. Ama pişman değilim eski ben arada açıp karıştırıyordu, yenisiyse son 5 yıldır festivale bile gitmiyordu. Bu sene en azından epey fireli de olsa tekrar festival izlemeye başladım. Kitapçık mezarlığım da olmayıversin.

Kuskus said...

arada fireler olsa da ben de biletlerimi saklarım, sonradan bakması çok zevkli oluyor. ama kitapçıklarımı (festival, bienal, sergi vs.) birkaç ay önce attım...

Kuskus said...

ve evet emek bizim. ben emeğe doymadım hiç...

Kuzununannesi said...

ah ah daha nelerı kaybettık :(( ınsanın canı acıyor

Tute Vukantalu said...

Thanks for a great reaad