Monday, May 13, 2013

üç teker bisiklet



bugünlerde rüya'ya 3 tekerlekli bir bisiklet almayı istiyorum. bulma ihtimalim yok ama pinterest'te karşıma çıkan şu kırmızı bisikleti alabilmeyi isterdim doğrusu. aslında rüya'nın cem'den kalma son derece dandik, plastik bir üç tekeri vardı. bim'den 7 sene evvel 19 liraya almıştık ve ben onu diğer bebek eşyalarıyla birlikte kapladığı yere rağmen rüya için senelerce saklamıştım.

rüya 2 yaşına gelince bisikleti çıkardım ama cem ona birden mal bulmuş mağribi gibi saldırdı ve günlerce tepesinden inmedi, okuldan gelir gelmez ilk işi onunla evi turlamak oluyordu. bu sırada rüya da "o benim bisikletim" diye bağırarak onun peşinden koşuyordu tabii. neyse, cem yetmedi, eve gelen arkadaşları da bisikletten ilgilerini esirgemediler. sonuçta senelerce sakladığım bisiklet rüya'ya yar olamadan cem'in ellerinde parçalandı gitti.

şimdi rüya'ya güzel bir üç teker arıyorum ve ortalık plastiklerden geçilmediği için bulamıyorum. benim onun yaşlarındayken kırmızı bir üç tekerim vardı, yukardaki kadar şık değilse de bugünkü plastikler gibi de değildi.

bu arada anneanneye, hediye alacağı zaman plasmacar almasını söyledim. şimdi bir oyuncakçıda rüya'ya denetip hoşuna giderse alacağız. 110 kiloya kadar taşıdığı için cem hatta onur bile kıramaz bunu, hepimiz binebiliriz. plasmacar alan var mı aranızda, varsa tecrübelerinizi yazar mısınız? bisiklet öneriniz varsa, onu da yazarsanız sevinirim.

arşivden:

18 comments:

Anonymous said...

Merhaba Sizi ve Cem'i ilk oğluma hamile kaldığımdan beri keyifle takip ediyorum fakat hiç yazmamıştım. Kısmet bugüneymiş ! Benim oğlum Uras 5,5 yaşında, küçük oğlum Arel'de 8 aylık ! Size tahta denge bisikletlerini önersem ??? Hem bacaklarını kuvvetlendiriyor, hem de plastik değil. Sevgiler, Yasemin

yasemin said...

merhaba yasemin :) evet, onu düşünmüştüm bir ara ama çıkmıştı aklımdan. bir deneyelim, severse, iyi fikir. teşekkürler.

heidi said...

Mahir son günlerde parktaki her bisikletli çocuğun üzerine atladığı için biz de bisiklet bakıyoruz. Ben Classic Red Dual Deck Tricycle istiyordum.

http://www.taygatoys.com/urun.asp?id=1344&kategori=Bisikletler%20ve%20Arabalar&alt_kategori=&urun=Classic%20Red%20Dual%20Deck%20Tricycle&catid=14

http://www.imaginarium.com.tr/48034.htm

Bu iki yerde var ama stoklarında yok maalesef.Bu hafta Amazon dan sipariş vermeyi deneyeceğim daha önce hiçbir şey almadım gümrük vs. durumları nasıl oluyor hiç bilmiyorum.

Plasmacar geçen yaz almıştık. Ben de sıklıkla bindim ama çok verim alamadım. :) Yokuş aşağı bir yer olunca çok eğlenceli-çocuklar için riskli elbet- çok düz bir zemin olması gerekiyor yoksa çok akıcı gitmiyor.

Keyifli bir yaz dilerim Cem ve Rüya ya.

yasemin said...

heidi, muhteşem! tam aradığım bisiklet işte bu, benimki de böyle bir şeydi. fakat fiyat fenaymış. postta linkini verdim, cem 3 yaşında arkadan yedek tekerli 4 teker bisiklete geçmiş. rüya 2 yaş 8 aylık ve cem'in o yaşlardaki halindan hayli iri acaba ne kadar binebilir buna? ama bayıldım gerçekten çok istedim almayı. acaba abartıp ananeye plasma alma, bunu al mı desem :p torun sevgisi itinayla sömürülür.

heidi said...

:)) Bizde babaanneye şutlamayı düşünüyorduk ama bulamayıp araya amazon filan girince babaanne saf dışı kaldı. Ya çok güzel çok estetik ve evet gereksiz pahalı. Bimdeki bisikletleri görünce alıp kurtulayım diyorum ama hep aklımın köşesinde. Bu markanın scooterini aldık geçen hafta çok güzel ben de sürdüm epey sağlam. bisikleti ben yurtdışındaki bir blogta görmüştüm orada ilkokul yaşındaki bir çocuk için almıştı annesi. Mahir de 2 yaş 9 aylık şansa alacağım o uzunca bir süre biner peşinden de kardeşlerine kalır gibi geliyor.

yasemin said...

kardeşlerrrr!! kim tutar seni heidi, mutlaka al öyleyse :) bak ben bim'inkini alıp kardeşe sakladım ne oldu, parçalandı gitti :p gerçi cem tepe tepe kullanmıştı, dandik mandik, hakkını yemeyeyim. neyse, bizde 1 kardeş ihtimali bile olsa durmazdım, alırdım :) gerçi stok sorunu var dedin değil mi, stoklara geldiğinden haberdar olursan bana da söyler misin, madem ilkokul yaşına almışlar, biz de alalım/aldıralım :D

heidi said...

Hem Tayga Toys a hem Imaginarium a not bıraktım stoklara girince bilgi verecekler.Haberdar ederim.

Sevgiler.

Unknown said...

Bisiklet önerisi veremeyeceğim ama Şuşu ve Üçtekerini söyleyebilirim :)Belki yakında Rüya ve üçtekerin fotoğrafını da görürüz :)

Unknown said...

yasemin, bize de hediye geldi. valla bn çok seviyorum halısız bir koridorda çok eğlenceli. bi de ayıptır sollemesi istinye parkın meydanlık alanında da süpper gidiyor. devrim öne, deniz de arkaya biniyo ve çok şehane bir kardeş oynaması yaratıyor. tavsiye ederim. kırılma gibi bir durum da zor...

yasemin said...

heidi, umarım çabuk gelir. çok teşekkürler.

iki balık ve bir kedi, yıldıray'ın kitabı değil mi o? evet, bir bakalım ilk kitapçı turumuzda. (güya) artık kitap almıyorum rüya'ya. oturup orda okuruz.

ışıl, iyiymiş ya. o zaman 3 teker + plasma. yalnız birşey farkettim bugün, rüya hiç bisiklete binmiyor ya. okulun bahçesinde bir sürü 3 teker var daha hiç yeltenmedi binmeye ama belki daha o aşamaya gelmedi. şu an kum havuzu aşamasında.

yeliz said...

yasemin,
bizde Arca iki yaşından beri var plasmacar. Çok severek biniyoruz. Biniyoruz derken cidden biniyoruz, hatta ben arkada arca önde biniyoruz. Ama bindiğin yüzey pürüzsüz olacak, bizim yazlığın terası uygun. Yolda asfaltta binilmez.

yasemin said...

teşekkürler yeliz. bizim park bunun için uygun gibi hafif bir yokuşu da var hatta.

coraline said...

ooo plasmacar hayat kurtarıcı, akülü araba vesaireye karşı gelen muthis buluş :) bisikleti her gün aşağıya indirmek zor olurken plasmacar ı indirmek çok kolay çünkü hafif. evet pürüzsüz yüzeyde çalışıyor eğer çalışması gerektiği gibi çalıştırırsanız. benim kızım arkadaşlarıyla birlikte sokakta direksiyonundan çevirerek değil de yanlardan ayakları ile ittirerek yarış yapıyorlar.bazen arka arkaya iki kişi binip aynı şekilde gidiyorlar.yanlardan ayakla ittirmek suretiyle her yüzeyde gidebiliyor bu alet (kızım 6 yaşında).ayrıca her yüzeyde binmelerine rağmen hiçbirşey de olmadı alete ve tekerlerine, o kadar da sağlammış.aşınmadığı gibi halen pürüzsüz yüzeyde de gidebiliyor.kesinlikle tavsiye ederim.

yasemin said...

coraline teşekkürler. postu gören bir arkadaş denememiz için ödünç vermeyi teklif etti. almayı becerebilirsek 1 hafta kadar deneyip edinmeyi düşünüyorum artık. cem de sevecektir büyük ihtimal.

Anonymous said...

Evet plasmacar super. Alisveris merkezine onla goturuyorum oglumu (4.5 yas); sikilmiyor dolayisiyla beni de bunaltmiyor. Alisveris merkezlerine bisiklet almiyorlar cunku. Scooterdan da sikiliyor.

Tugba

Banu Efe said...

Merhaba Yasemin,
2,5 yasibdaki ogluma bisikket bakiyorum; aklima bu postun geldi.
Sen neye karar verdin en son?
Sevgiler

yasemin said...

Banu, ben Migros'tan 37 liralik plastik bisiklet aldım çünkü Rüya pek az biniyordu. Plazmayı da bu sebeple almadım hala.

Zeynep said...

Almanya'dan bildiriyorum, burada cocuklarin ilk bisikletleri genelde iki tekerlekli. Ayaklari ile iterek kullaniyirlar. Pedallari yok. Sonradan iki tekerlekli pedalli bisikletleri kullanmalari daha kolay oluyormus.