Thursday, October 17, 2013

mavi yasemin


*
seanslar

*

10 comments:

Anonymous said...

yasemin selam

ben filmi çok beğendim . uzun zamandır böyle güldüğümü hatırlamıyorum.bunu üzerine başka woody allen filmleri de seyretmeye başladım :)

Sevgiler
Sesil

yasemin said...

beğendiğine sevindim sesil. benim favorilerim hannah ve kızkardeşleri, manhattan, annie hall ve radyo günleri. daha yakın tarihlilerden ise match point en tepede.

özden said...

en son woody allen'in "you will meet a tall dark stranger" filmine gitmiştim. ay ne kötü filmdi. o kadar özensizdi ki sanki woody arkadaşlarına "hadi kalkın bir film çekelim bu hafta sonu" demiş de 2 günde çekmişler gibi.

yasemin said...

evet özden, fenaydı. güç bela getirebilmiştim sonunu. o film niye öyleydi yaa :p paris, barcelona, cassandra's dream, scoop filmlerini de severim ama ... stranger evlerden uzak.

blue jasmin'i izledin mi peki?

özden said...

büyükşehir olan sevgili kasabamızda 3 adet sinema var ve henüz onlarda oynamıyor. gelir mi bilmem. üç sinema hadi neyse ama üçünde de aynı filmler oynuyor. iki büyük üniversitenin olduğu şehirde aynı vasat filmleri gösteren 3 sinema...bizim şansımız sinema festivalimiz ama onu da görsen hayret edersin. onca öğrenci ve akademisyene rağmen salonlar boş oluyor. kısa bir soru için uzun bir yanıt :)

yasemin said...

allah allah, ben seanslar linkini eklerken, veya daha filme gitmeden önceydi belki, eskişehir'i görmüştüm sanki. o yüzden sordum gittin mi diye hatta görünce "iyi, özden isterse gidebilir" diye geçmişti aklımdan... acaba bir hafta oynayıp kalktı mı yoksa ben karıştırıyor muyum? er ya da geç girecektir vizyona ya. çok daha kasaba bir şehirde yaşayan annemler bile sinemada baya iyi filmler izleyebiliyorlar ama orda da dediğin gibi bir durum oluyor. 3 sinemada da aynı filmler genelde.

Anonymous said...

yasemin
sen bayağı festival filmi seyretmiş entellektüel bir kadınsın .zaman zaman digitürk festival kanalında güzel filmler oluyor.seyrettiğim bir film vardı.hatta kitabı da var . insanlar 20-25 yaşına kadar yaşıyorlar.daha uzun yaşamak isteyenler organ bağışı yapmak zorunda kalıyorlar .aynı yatılı okulda okuyan kız arkadaşların okuldan ölüme hayatlarını anlatıyordu.filmin ismi aklımda kalmadı.kitabını almak istiyorum.hatta araştırıp idefixte bulmuştum ama unuttum gitti.sende bir şeyler çağrıştırdı mı?
sesil

yasemin said...

sesil, sağol ama ben sinemayı seviyorum hepsi bu :)

bahsettiğin film "never let me go" gibi geldi bana. kitabı da yky'den çıkmıştı, kazuo ishiguro'nun beni asla bırakma.

yasemin said...

bu arada acilen sinemada görülmesi gereken bir filmi söylemem lazım: gözümün nuru. beyoğlu atlas veya cinemajestik ile ortaköy feriye'de. karşıda da vardır belki, ona bakmadım. sinemada izleyin.

Anonymous said...

Yasemin çok teşekkürler .ben de çok seviyorum.her türlü şeyi seyretmeye çalışıyorum.