Tuesday, December 3, 2013

dünya vatandaşı :: o. henry

bu gece yıllar sonra yeniden o. henry öyküleri okuyacağım. en son öğrenciyken okumuşumdur herhalde. o. henry'nin sürprizli öykülerini o zamanlar çok severdim. geçen ay tüyap'ta bu kitaba rastlayınca içimden yeniden okumak geldi. orada güzel kapağı görünce dayanamayıp biraz karıştırdım, hep bildiğim öyküler, unutmamışım. birilerine vermiş olmalıyım, kütüphanemde o. henry'nin kitapları durmuyordu. eskiden okuduğum kitaplara bir daha dönmek isteyeceğimi düşünmezdim ama insan ilk kez okunmayı bekleyen onca kitaba rağmen bazı kitapları ikinci, üçüncü defa okumak isteyebiliyormuş, onu da yeni yeni anlıyorum. neyse, kısa bir tereddütten sonra aldım işte, hadi başlayım artık.


sormadan gitmeyim: siz hangi kitapları okuyorsunuz bugünlerde?

18 comments:

Ayşe'nin Kozası said...

Sait Faik hikaye armağanı antolojisi(1955-2007)ni okuyorum
bu kitap sayesinde birçok öykü yazarı tanıdım,yeni bir alışkanlık
bile edindim bu kitap sayasinde ;her ay değişik öykü dergileri alıyorum "cin ayşe,sözcükler,sarnıç,natos,hece,kitaplık".

Anonymous said...

yasemin

açlık oyunları 2 yi yeniden okumaya başladım.seriyi çok sevdim .filmleri de muhteşem....
hatta filme 2.kere gitsem mi diye düşünmeden edemiyorum
Popüler kültür aşığı Sesil

KUZEYLİMİNE said...

mrb yasemin ben kuzeylimine yani mine ,sizin bloğunuza nerelerden ulaştım hatırlamıyorum ama artık takip ediyorum sizi ,özellikle çocuk kitapları bölümü için oğlum 2,5 yaşında .Önerilerin önemli benim için benim bloğumada beklerim,benim şu an elimde Erdal Demirkıranın kashna felsefesi var ,keşkesiz bir yaşamdan bahsediyor yeni başladım bitince bloğuma yazarım muhakkak.

Anonymous said...

Ben en son Alper Canıgüz'den Tatlı Rüyalar'ı okudum, çok eğlenceliydi. Şimdi yine feci eğlenceli bir çocuk kitabı Kozmik'i okuyorum :)
Pelin

yasemin said...

pelin, cem de geçen yaz okudu kozmik'i, çok sevdi. ben de alper canıgüz'ün ilk kitabını okumuştum.

kuzeylimine, sesil ve ayşe'nin kozası teşekkürler.

serpil said...

Yasemin ben de çok severim O.Henry öykülerini, hatta öykülerden biri de Yeşilçam filmi olmuştu, Türkan Şoray oynuyordu, ben de filmi izlerken farketmiştim konusunu O.Henry'den aldıklarını.
Hamdi Koç'un son kitabını okuyorum şu anda.

Anonymous said...

ben kitap zevkimizin çoğunlukla uyduğunu düşünüyorum. hatta senden duyup bangır bangır ferdi çalıyor evde'yi alıp okudum ve çok sevdim. ve şimdi aklıma gelmeyen başka önerilerini de sevdim okuduğumda. ya da bazen sevip okumuş olduklarımı öneriyorsun.
pelin

yasemin said...

bu çok iyi, o zaman sen de bana kitap tavsiyeleri yaz pelin. mesela şu anda ne okuyorsun?

Anonymous said...

ben bi yandan geç kalmış tez yazmaya çalıştığımdan hala kozmik'i okuyorum :) ama yazarım okudukça seve seve.
pelin

Anonymous said...

girl interrupted'ı okumuş muydun yasemin? ben onu okumak istiyorum kitabım bitince. filmini de bekletiyorum önce okumak için.
pelin

yasemin said...

pelin, ben kitaptan haberdar değildim ama filmi izledim. kitap muhtemelen filmden iyidir.

yasemin said...

serpil, hangi filmdi acaba? belki izlemisimdir ama bir daha izlemek isterim.

Anonymous said...

ben kitabı kütüphanede bulamayınca orijinalini netten indirip yazdırmıştım ve okumaya başladım. kitabı çok sevdim ama öyle a4'lerden okumayı hiç sevmediğim için kıyamadım, kitabı temin edene dek okumayı bıraktım.
pelin

serpil said...

Şu anda aklıma gelmedi adı, biraz araştırayım belki bulurum.

Kuskus said...

biraz çağdaş yazar okuyayım dedim ve 2013 nobel ödüllü alice munro'nun öyküleri oldu sıradaki kitabım. aslında diğer yandan da orhan pamuk'un öteki renkler'ine başladım.
sen ne okuyorsun yasemin?

Kuskus said...

kuskus olan ben pelin bu arada.

yasemin said...

pelin, orhan pamuk'un ben bir ağacım, ntv yayınları'ndan bir boşanma avukatının anıları ve adem güneş'in doğal ebevenlik kitaplarını okudum son günlerde. öteki renkler'i de çok severim. şu anda gültekin yazgan'ın kör uçuş'u okuyorum. sevgiler.

Kuskus said...

ne güzel, bi iki kitap daha duydum böylece :) benden de sevgiler. alice munro'yu nasıl bulduğumu da yazarım ilerleyen günlerde.