Tuesday, May 6, 2014

Vizyondan :: Aşk Bilmecesi


Sinemada izlemeyi istediğim Aşk Bilmecesi'ni, sinemaya gitmeye üşenince internette bulup berbat bir görüntü kalitesiyle laptop ekranından izledim bugün. Film yıllar önce festivalde gösterildikten sonra vizyona giren İspanyol Pansiyonu'nun devam filmiymiş. Hatta üçlemenin sonuncusu olduğunu okudum, arada bir de Rus Bebekleri diye bir film varmış. İspanyol Pansiyonu'nu Alkazar'da izlemiş olmalıyım, ikinci filmi izlediğimi hatırlamıyorum. İspanyol Pansiyonu'nda, Barcelona'da Erasmus öğrencileri olarak bulunan kahramanlar, şimdi 40 yaşa merdiven dayamışlar, New York'talar, kafaları ve hayatları karışık. Hazır 40'a iyice yaklaşmış olmaktan (nedenini hala tam çözemediysem de) muzdaripken eğlenceli bir seyirlik oldu benim için.

Filmde Audrey Tautou, eski sevgilisi erkek karaktere Skype'dan 40. yaşlarını, 10 sene evvel 30. yaşlarını kutladıkları gibi kutlamak istediğini söylüyor ama bunun bir şekilde mümkün olamayacağını duyunca yakınıyor:

Audrey: 40. yılımızı 10 yıl önce yaptığımız gibi kutlamak isterdim...
Adam: Siz kadınların nesi var? Hep geçmişi yeniden yaşamak istiyorsunuz.

5 comments:

Anonymous said...

30 değil ama 40 biraz ağır geliyor.
+40

özden said...

bugün sana nerelerdesin diye mail atacaktım. seni okumayı seviyorum. hafta sonu bizim buranın festivalinde "sefertası"nı izledim. çok beğendim.

yasemin said...

Özden selam :) o filmi ben de çok beğendim.

özden said...

yasemin buna bir bak istedim

http://www.brainpickings.org/index.php/2013/09/24/if-dogs-run-free-bob-dylan-scott-campbell-book/?utm_content=bufferc2ee8&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

yasemin said...

Sağol özden hemen baktım ama ancak yazdım :) çok güzelmiş. Disconnect günler sürüyor o nedenle az gelip gidiyorum oysa eklenecek birkaç konu var aklımda. Biri de evvel zaman-Ercan Kesal'ın kitabı.