Monday, January 23, 2012

taşındık!

geçtiğimiz pazartesi aydınlık bir güne uyandık; o gün taşımacılar sabahın köründe gelip akıl almaz bir hızla evimizi orta boy bir tırın içine doldurdular. adamlardan biri çok sinirliydi, büyük eşyamız azmış, küçük eşyamız çokmuş. 40 küsur koli kitap, kimbilir ne kadar oyuncak ve mutfak eşyası. hiçbirini önceden kolilememiştim çünkü her şeyi biz yaparız demişlerdi. taşınmadan önceki günlerde taşınacağımız evi taşınmaya hazırlamakla meşguldum, koli yapmaya ne mecalim, ne de zamanım vardı.

güneşli başlayan gün, tır karşıya geçip yeni evin önüne park ettikten kısa bir süre sonra kara gömüldü. o telaşın içinde aralarda balkona çıkıp karı izleyerek sigara içtim. ne kadar güzel, unutulmaz bir gündü ama. "bu kar da seni mi buldu be abla" dedi gülerek eşyaları taşıyan çocuklardan biri, benimse hiç şikayetim yoktu. çok yorgundum, o kadar işin ortasında sigara içmekten başka ne yapacağımı bilmiyordum ve pencereden görünen manzaradan dolayı mutluydum.

taşınmak ne büyük bir telaş, hele bir de bebeğiniz varsa. yine de yorgunluğa değer, tebdil-i mekanda ferahlık var. şimdi yeni bir hayat, yeni bir sokak. istanbul'un sevdiğim, bir zamanlar yaşadığım ve hep dönmek istediğim öbür yakasındayım. hala açılmamış 3-5 koli var, boynum iki gündür tutuk, dolap içleri pek düzenli sayılmaz ama bugün itibarıyla rüya'ya yeniden kumaş bez bağlamaya başladım. demek ki telaş içinde yaşanan 10 gün geride kaldı ve günlük rutine dönüldü. dönmesek zaten burda ne işim olurdu, yine kolilerin başında olurdum.

taşınmak fazlalıklardan kurtulmak ve tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmek için iyi bir fırsat. herkes daha azıyla daha mutlu yaşayacağının farkında, evet kime sorsam bunu söylüyor ama almaktan vazgeçmiyoruz; neden acaba?

yerleşirken, artık kullanmak ve istiflemek istemediklerimi koca koca torbalara doldurup ihtiyacı olabilecek kişilere vermeye çalıştım, freecycle aracılığıyla da üst-baş-kitap-oyuncak verdim. bundan sonra bir şeyi almadan önce çok daha fazla düşüneceğim. kitap-dvd içinse başka alternatiflere geçmenin vakti gelmiş de geçiyor bile. bakın buraya yazıyorum, artık öyle aklıma estikçe kitap almayacağım. astımımı azdıran tozların arasında onları önce raflara, sonra okunmuşları yeniden okumayacağımı kabul edip birilerine verilmek üzere gerisingeri kolilere yerleştirirken söz verdim kendime, eve bir kitap girecekse bir kitap çıkacak bundan sonra.

16 comments:

Selen said...

Taşınma olayı çok stresli olsa da insana verdiği o ferahlama ve yenilenme hissini seviyorum ben de. Yeni evde uyanılan o ilk sabahı hep sevmişimdir. Yeni eviniz size sağlık, mutluluk ve huzur getirsin inşallah Yasemin'cim. Sevgiler..

Mimmi said...

Bir kitap iceri bir kitap disari super bir fikir. Ben kizimin kitaplari ve benim icin donup donup okunacak "is" kitaplari disindaki herseyi verdim. Kutuphane bombos, ferah. Belki bir kisi kitaplarin sihirli dunyasina girer sayemde diye de huzur doluyum :D

Nihal said...

güle güle oturun Yasemin, çocukları öperim.
Nihal

asliberry said...

Pansumandan şimdi geldik, adres mailimi yazdım. Şimdi bloguna da bakınca taşındığını da gördüm. Çok sevindim. Yeni evinde güle güle otur. Çocuklar da güle güle büyüsünler. Hep gülün.
Sevgiler

Özgür Turan said...

Canım güle güle otur, keyifle yerleş yeni evinize. Uğurlu gelsi ailenize şans getirsin bu ev. öptüm.

polente said...

güle güle otur
gerçi burada oturuyor olmandan ben çoook memnundum :)

Diğer konuya gelince bir kitap içeri diğeri dışarı, çok makul gözükse de ben sanırım onu yapamam, evdeki eski dergilerden ayrılmak bile zor gelirken

yasemin said...

çok teşekkür ederim iyi dilekler için.

*

eda, vermek almaktan daha güzel inan ki, laf olsun diye söylemiyorum. verdikçe hafifliyorsun. okumuşsun, bitmiş gitmiş. bu kadar şeyin arasında okunmuşlara tekrar dönmeye ömür yeter mi? kindle mi neyse ona gecicem olmazsa. gercekten basedemiyorum. bence sen de kitapliklarin kapaklarini söktür, ehe :p

ben de roll, bir+bir ve expressler'e, ha bir de colors dergilerime dokunamadim gerci ama kitap vermek artik cocuk oyuncagi oldu. kitapliklarin tumunu de getirmedim buraya. olana ne kadar sigarsa o kadar.

Anonymous said...

Yasemin, yeni eviniz hayirli ugurlu olsun. Tasinmanin guzelligini ve zorlugunu ben de iyi bilirim! Gule gule oturun. Sebnem.

yeliz said...

ne güzel taşınmak... hayırlı olsun. kitap konusunda ben de sağa sola çok veriyorum, okumayacaksan bir daha, evde tutmanın anlamı yok gibi geliyor. Alternatif ne olabilir, e-kitap ve reader gibi birşey mi ? bilemedim.

anne kaleminden said...

taşınmak beraberinde arınmayı da getiriyor, zahmetli ama işler bitince güzel oluyor :)

yaban said...

güle güle, ferah ferah oturun yasemincim..

Girno said...

Yeni evinize güle güle oturun. Ben de sviyorum mekansal değişiklikleri, fazlalıkları atmayı...

R. Berin Tuncel said...

Güle güle oturun. Tebdil-i mekan'a inanırım. Ferahlık ve huzur getirsin size...

KIRMIZI said...

merhabalar, sayfanizi sessizce takip edenlerdenim... tasinmayla ilgili yazilarinizi da hatirladigim icin size de danismak istedim... hayatimda ilk defa tasinacagim ve biraz da panikteyim acikcasi... siz tasima sirketinden memnun kaldiniz mi, hangisini tercih ettiniz...
sevgiler...

yasemin said...

merhaba kırmızı,

biz zorlu nakliyat ile taşındık.

http://www.zorlunakliyat.com/

birçok firma ile görüştüm, çok farklı fiyatlar verildi. burası hem fiyat olarak en uygunuydu hem de geçen yaz kuzenimi taşımışlardı, onlar memnundu. ben de memnun kaldığımı söyleyebilirim. hızlı çalışıyorlar, dikkatliler ve demonte-montaj konusunda oldukça iyiler.

umarım siz de sorunsuz şekilde taşınırsınız. panik olmayın. ben çok az şeyimi paketlemiştim sadece çamaşırlar, yorgan-yastık- battaniyeler. geri kalan her şeyi firma yaptı.

KIRMIZI said...

cevabiniz icin cook tesekkurler...
sevgiler...