Wednesday, August 6, 2014

Pıtırcık Tatilde



Gösterime girdiği haftasonunda izlediğimizden beri söyleyeceğim, neyse ki hala vizyonda, Pıtırcık Tatilde'yi kaçırmayın. Çocuklarınızla veya tek başınıza, hele de zamanında Pıtırcık'ı okumuş ve benim gibi çok sevmişseniz, bu renkli, retro filmi görmelisiniz. Biz Cem'le ikimiz gittik, çok beğendik.

Cem sinemaya gitmeden evvel, önceden defalarca izlediği ilk Pıtırcık filmini evde yeniden izledi. İlk filme 4 sene önce Onur'la giderken Cem'i götürmemiştik çünkü o dönem henüz anasınıfında olan Cem'in filmi baştan sona izleyebileceğinden emin olamamıştık. İlk film de çok güzeldir, izlemediyseniz dvd olarak bulunuyor.



film çıkışı kitapçıya!

*

7 comments:

missy said...

2 dakika önce bu filmi nerede seyredebiliriz diye aradım bulamadım, bu kadar olur:) istanbulda hangi sinemada oynuyor? 2 haftada 4 defa pıtırcık(aynı filmi) seyrettik evde:)

yasemin said...

merhaba missy, ilginç olmuş :)
afişin altına eklediğim seanslar linkini tıklarsan hangi sinemalarda hangi seanslarda gösterildiğini görebilirsin.

Banu Efe said...

Merhaba Yasemin,
Pıtırcık (Vivet Kanetti) çevirisinden önceki Bizim Sınıf (Eray Canberk) çevirisi çok daha güzeldir bence biliyor musun? Orijinaline (Petit Nicolas) çok daha yakın bulurum ben dilini, genelde bilinmez pek bu çeviri.

Her halukarda Sempe-Goscinny harikadır, her zaman okunasıdır.

yasemin said...

merhaba banu,

hayır, bunu bilmiyordum ama rastlarsam mutlaka okumak isterim.
bence de öyle. elimizde sempe çizimlerinin olduğu bir kitap var bu sıralar, babam ve ben, ondan da bahsedeyim unutmadan.

BanuEfe said...

4-5 yil once cihangirde bir sahafta bulup 1 liraya aldim. Kitapligimin nadide parcalarindan cunku onu okurken kucucuk yasimda hissettiklerimi hissettiriyor bana, ne tuhaf. Bu arada Sempe'nin cok guzel illustrasyon kitaplari vardir, bulursan edinmeni oneririm. O kalabalik cizimlerin

BanuEfe said...

... Arasinda oyle guzel detaylar vardir ki

yasemin said...

Evet Banu, rastladığım günlerde eklemiştim buraya:

http://cemuyurken.blogspot.com.tr/2007/10/nothing-is-simple-everything-is.html

bunlar, değil mi?